Gönderen Konu: Güvenilir olmayan güncellemeler  (Okunma sayısı 2363 defa)

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
Güvenilir olmayan güncellemeler
« : 20 Ocak 2016, 21:20:32 »
İyi akşamlar olsun,
Bu sabahtan itibaren - yani dün itibariyle çekirdek sürümünü yükselttikten sonra - güncelleme yöneticisinde 5. ve 3. düzey güncellemeler görünüyor. 5. düzey güncelleme çekirdeğin 3.13 ... sürümüyle ilgili, halbuki şu an 4. ... ile başlayan çekirdek sürümünü kullanmaktayım.
Sabahtan beri ne yaptıysam - tercihleri açıp 3. ve 5. düzey güncellemelerin yanındaki kutulardaki işaretleri kaldırıp, tamam'ı tıklamama karşın -  bu güncellemeler halen güncelleme yöneticisinde görünüyor.
Bunların güncelleme yöneticisinde görünmesini nasıl engellerim?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Güvenilir olmayan güncellemeler
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2016, 21:22:39 »
Tercihlerden "Güvenlik güncellemelerini daima seç ve güven" seçeneğini işaretlemiş olabilirsiniz, bu şeçenek işaretli olduğunda güncellemenin hangi seviyede olduğu gözardı edilerek otomatik olarak seçilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2016, 05:25:47 »
İyi sabahlar olsun,
Butterfly, az önce güncelleme yöneticisi - tercihleri açtım ve bahsettiğiniz seçeneğin kapalı olduğunu gördüm. Bunun üzerine bir üstteki "güvenlik güncellemelerini daima göster"in kutusundaki işareti kaldırıp uygula'yı tıkladıktan sonra bahsettiğim düzey güncellemeleri güncelleme yöneticisinden kalktı. Hemen ardından tercihler - "güvenlik güncellemelerini daima seç ve güven"i işaretleyip tamam'ı tıkladım.
Bu aşamada aklıma takılan nokta bir dahaki güncellemede "güvenlik güncellemelerini daima seç ve güven" seçeneğinin işaretli olmasından dolayı 3. 4. ve5. düzey güncellemeleri otomatik kurup sistemin kararlılığını bozma durumu. Bunun önüne nasıl geçebilirim?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2016, 14:02:32 »
[member=2100]serdar[/member], güvenlik bence önemli bir husus. Bu sebeple bu seçenekleri işaretleyerek gerekli güncellemeleri yapmanızı öneririm. Bu güncellemelerin kararlılığı olumsuz etkileyeceğini sanmam.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]