Gönderen Konu: Cinnamon çöktü, açılmak yerine sürekli login ekranına dönüyor  (Okunma sayısı 4379 defa)

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
Merhaba,
Sanirim ayarlari kurcalarken bir seyleri yanlis yaptim ve cinnabon restarttan sonra acilmak yerine login ekraninda dongu yapiyor. Kullanici adi ve sifre istiyor ki, oysa kurulumda parolasiz, direkt girmesini secmistim. Parolayi ve kullanici adimi dogru girmeme ragmen masaustune gecis yapamiyorum. Hatta bir keresinde "son 90 saniyede 6 kez goruntu surucusu kapandi tekrar denemek icin 2 dakika bekleniyor" gibi bir sey yazdi.
Tekrar acilmasi icin ne yapabilirim?
Simdiden tesekkurler
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2015, 19:59:25 Gönderen: dirent »
Bayılıyorum buraya

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Cinnamon cöktü acilmak yerine surekli login ekranina dusuyor
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2015, 08:52:44 »
[member=2572]dirent[/member], yaptığınız düzenlemelrden bahsetmeniz sorunun nedeni konusunda ipuçları verebilir. Lütfen açtığınız konularda sorun oluşmadan önce hatırladığınız kadarı ile yaptığınız değişiklik ve düzenlemeleri aktarınız.

CTRL+ALT+F1 tuşlarına birlikte basarak TTY1 uçbirimine ulaşmayı deneyiniz. Burada kullanacı adı ve şifrenizi girip oturum açınız. Ardından aşağıdaki komut ile xorg.conf yapılandırma dosyasını silmeyi deneyiniz (Not: X harfi büyük olacak).

Kod: [Seç]
sudo rm -rf /etc/X11/xorg.conf
Sonrasında sistemi yeniden başlatınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
Ynt: Cinnamon cöktü acilmak yerine surekli login ekranina dusuyor
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2015, 18:27:42 »
[member=2572]dirent[/member], yaptığınız düzenlemelrden bahsetmeniz sorunun nedeni konusunda ipuçları verebilir. Lütfen açtığınız konularda sorun oluşmadan önce hatırladığınız kadarı ile yaptığınız değişiklik ve düzenlemeleri aktarınız.

CTRL+ALT+F1 tuşlarına birlikte basarak TTY1 uçbirimine ulaşmayı deneyiniz. Burada kullanacı adı ve şifrenizi girip oturum açınız. Ardından aşağıdaki komut ile xorg.conf yapılandırma dosyasını silmeyi deneyiniz (Not: X harfi büyük olacak).

sudo rm -rf /etc/X11/xorg.conf
Sonrasında sistemi yeniden başlatınız.

[member=8]Butterfly[/member] Selam,
Bu yukardakileri yapmadım, çünkü olayın ardından bir süre sonra sabırsızlık edip sistemi baştan kurdum. Ama tekrar aynı sorunu yaşamamak için yaptıklarımı aklımda olan kadarıyla yazayım:

1- Nvidia öneriler sürücü güncellemesi yaptım. (340,93)
2-  Çekirdek güncellemesi yaptım (3.16.0-53)
3-  4. seviye güncellemeleri yaptım (şüphelendiğim birinci durum)
4- Kullanmayacağım, gThumb, Pidgin vb gibi programları, Menü'deki kısayollarına sağ tıklayıp kaldır diyerek kaldırdım. (10-15 tane olabilir)
5- Thunderbird'in gelen mail bildirimi yapmamasını düzeltmek için internette araştırırken, şunu gördüm:
http://community.linuxmint.com/software/view/mail-notification
Kurdum, işe yaramadı, kaldırdım. Kaldırdıktan sonra, saatin yanında bulunan simgesinin yeri siyah kutucuk olarak kaldı. Zaten o siyah kutucuk gitsin diye restart yaptım ama masaüstü yerine login ekranında takılı kaldı. (şüphelendiğim ikinci durum)
6. Yanlış hatırlamıyorsam adı PPa'lı bir şeydi, bir kurulum yaptım yine Thunderbird için, o da işe yaramamıştı ama, onu nerden nasıl yaptım hiç hatırlamıyorum. :(
6- Aşağıdaki komutu, resimlerin kumlu görüntülenmesi ile ilgili sebepten dolayı girmemi istemiştiniz, şu sonucu almıştım:
cat /etc/X11/xorg.conf: [code]
sonuç
[code]cat: /etc/X11/xorg.conf: Böyle bir dosya ya da dizin yok
Siz de aşağıdaki komutu girerek xorg.conf ayar dosyasını oluşturup sistemi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz demiştiniz.
sudo apt-get install nvidia-common
sudo nvidia-xconfig

Bu sorunu çözmemişti.
Bugün önerinizde xorg.conf yapılandırma dosyasını silmeyi deneyiniz demişsiniz çözüm için. Bu xorg, login işlerinden sorumlu devlet bakanı sanırım.
Ben login için şifre kullanmadan direkt girilecek şekilde ayarlamıştım Cinnamon kurulumunda. Anlaşılan bi şekilde karşıma gelmemesi gereken login ekranını karşıma getirtmeyi başarmışım, ama girdiğim parolamı kabul etmediği için de giriş yapamamışım. Belki de parola alanını boş bırakmalıydım, onu denemedim.  Dolayısı ile bu xorg olayından da şüpheleniyorum.

Halihazırda çekirdek güncellemesi, Xorg komutu ve 5. adımda belirttiğim programı ve altıncı adımdaki (PPa idi yanılmıyorsam) kurmamış durumdayım. Geri kalanların hepsini yaptım. Çekirdekten olacağını sanmıyorum çünkü ondan sonra birkaç kez daha restart yapmıştım. Bence geriye xorg ve 5. adımdaki mail programının kurulup kaldırılması ile ilgili bir durum var gibi geliyor. Sizin görüşünüzü rica ederim.
Şimdiden teşekkürler.
Bayılıyorum buraya