Gönderen Konu: [Çözüldü] Cinnamon Ağ Uygulamacığını Pasifleştirme  (Okunma sayısı 2889 defa)

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
Merhaba,
Linux Mint 17.2 Cinnamon kullanıyorum.
Merak ettiğim 3 tane konu var nasıl yapılır, ya da yapılabilir mi, öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1- Panelde ağ bağlantısı ile ilgili bir uygulamacık vardı. Fiberoptik bağlantı kullanıyorum ve neredeyse hiç ihtiyacım yok o uygulamacığa. Bu sebeple panelden kaldırdım ama onun yerine siyah renkli, sanırım varsayılan bir yapı çıktı. O alanda sadece ses ve takvim uygulaması yeterli benim için dolayısı ile ağ bağlantısı simgesinden de kurtulmak istiyorum, nasıl yapabilirim?

2- Programların ya da klasörlerin pencerelerinde olan sayfa kaydırma için ayrılan alan benim için çok dar. Oranın biraz genişlemesini isterim. Tahminim bunun için Cinnamon.css dosyasına başvurmam lazım. Ama neresini değiştrmem gerektiğini anlamadım.
Bir de o dosyanın sistem açıkken yüklü, yani kullanımda olması gerekiyor halihazırda. Düzenleyip kaydetmeye nasıl izin veriyor sistem anlamış değilim. Bu konuda bilgi rica ediyorum.

3- Dosyaları seçmek için Windows'da dosya simgelerinin yanlarında küçük kutucuklar vardır. Bu masaüstü ortamında bunu yapabilmek mümkün mü?

4- Genel anlamda  Linux Mint Cinnamon'a özel olmasa da çeşitli bazı değişiklikler için (Windows'taki gibi bir kullanıcı arayüzü üzerinden) "tweak" yapabileceğim programlar Linux için de var mıdır? Yoksa şayet bu tür düzenlemeleri yapabilceğim bir kaynak önerebilir misiniz? Şayet varsa elbette.

Şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2015, 20:05:19 Gönderen: dirent »
Bayılıyorum buraya

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Cinnamon Ağ Uygulamacığını Pasifleştirme
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2015, 14:03:19 »
[member=2572]dirent[/member], daha önce belirttiğim üzere aynı başlık altında birbirinden farklı konuları konuşmuyoruz. Bu konu altında ağ uygulamacığı ile ilgili sorun hakkında konuşalım. Lütfen diğer her konu için ayrı başlıklar açınız.

Ağ uygulamacığı Başlangıç Uygulamalarında gizlenmiştir, bunu görünür yapmak için aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırınız.

Kod: [Seç]
sudo sed -i "s/NoDisplay=true/NoDisplay=false/g" /etc/xdg/autostart/nm-applet.desktop
Sonra Başlangıç Uygulamalarını açıp Ağ uygulamacığını pasifleştirirseniz, sonraki oturumunuzda başlatılmayacaktır.

« Son Düzenleme: 21 Kasım 2015, 14:06:02 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]