Gönderen Konu: Linux Mint Windows Yanına Kurulum Sorunu  (Okunma sayısı 4615 defa)

Çevrimdışı raplchel

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint
Linux Mint Windows Yanına Kurulum Sorunu
« : 27 Kasım 2015, 18:15:11 »
Linux Mint 17.2 Cinnamon indirdim, flash diske rufus ile boot ettim. Fakat kurulum sırasında Linux Mint'i diğer işletim sistemlerinin yanına yükle seçeneği çıkmıyor. Windows 7'ye oyun için ihtiyacım var. Linux'da yeniyim yardımcı olur musunuz lütfen?

Düzenleme : Yazım kuralları
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2015, 11:31:21 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Linux Mint Windows Yanına Kurulum Sorunu
« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2015, 20:04:42 »
linux mint 17.2 cinnamon indirdim flash diske boot ettim rufus ile fakat kurulum sirasinda linux mintyu diger isletim sistemlerinin yanina yukle secenegi cikmiyor windows 7 oyun icin ihtiyacim var linux da yeniyim yardimci olurmusunuz lutfennnn

Linux Mint'i kurmak için ayrı bir disk alanı oluşturdunuz mu ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı raplchel

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2015, 21:29:15 »
50 GB.'lık ham bir alan ayırmıştım.

Düzenleme : Yazım kuralları
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2015, 11:31:52 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2015, 11:37:43 »
[member=2600]raplchel[/member], foruma hoş geldiniz. Lütfen forum kurallarımız arasında bulunan yazım kurallarına özen gösteriniz, klavyenizin Türkçe karakterleri desteklediği anlaşılıyor, Türkçe karakterler yerine yabancı karekterler kullanmayınız. Forum Kuralları

Yanına kur seçeneği çıkmıyorsa, kurulum rehberindeki "Başka bir şey" seçeneği ile kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. Örnek konu; https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4631.msg29671#msg29671
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı raplchel

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2015, 11:48:54 »
[member=2600]raplchel[/member], foruma hoş geldiniz. Lütfen forum kurallarımız arasında bulunan yazım kurallarına özen gösteriniz, klavyenizin Türkçe karakterleri desteklediği anlaşılıyor, Türkçe karakterler yerine yabancı karekterler kullanmayınız. Forum Kuralları

Yanına kur seçeneği çıkmıyorsa, kurulum rehberindeki "Başka bir şey" seçeneği ile kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. Örnek konu; https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4631.msg29671#msg29671

"Başka bir şey" seçenegini açtıgımda ise hdd mi 1tb olarak görüyor işin aslı ilk defa kurulm yapacağım içim linuxu yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum elimdede yeterli ekipman olmadığı için hdd içindeki kişisel verilerimi kaybetmekten korkuyorum hiç biri yedekli degil :(

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2015, 11:59:37 »
Yazım kurallarına uymadığınız sürece yanıt vermeyeceğim. Lütfen önceki mesajınızı düzenleyiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı raplchel

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 28 Kasım 2015, 12:07:03 »
Yazım kurallarına uymadığınız sürece yanıt vermeyeceğim. Lütfen önceki mesajınızı düzenleyiniz.

Çok özür dilerim, fakat yazım kuralı olarak nerede hata yaptığımı anlayamadım.  :(

Düzenleme Yazım kuralları
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2015, 12:24:39 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 28 Kasım 2015, 12:23:54 »
çok özür dilerim fakat yazım kuralı olarak nerede hata yaptığımı anlayamadım  :(

Forum Kuralları

Çevrimdışı raplchel

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 28 Kasım 2015, 12:29:31 »
Forum Kuralları

ben yazım kuralları ile ilgili bölümü okurken acaba siz de bana yardımcı olabilirmisiniz :)

Mesajlar Birleştirildi.
ben yazım kuralları ile ilgili bölümü okurken acaba siz de bana yardımcı olabilirmisiniz :)

yaşadığım sıkıntıyı konu olarak taşımanıza müteşekkirim fakat çeşitli kaynaklar dan yaptığım araştırmalar da herhangibir sonuç vermedi hala windows 7 yanına linux kuramıyorum not: kullandığım laptop ımı windows 8 olarak satın aldım ben windows 7 yaptım o sırada yaptığım bios değişikliklerden ötürümü sıkıntı çıkıyor acaba ?
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2015, 15:10:51 Gönderen: raplchel »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #9 : 28 Kasım 2015, 22:24:27 »
Önce disk bölümleme tablosunu onarmayı deneyiniz. Bunu Windows altında yapacağınız yazılımları aratabilirsiniz.

Bu yazım kurallarına özen göstermediğiniz halde konunuza yazacağım son mesajdır. Kimseden dilekçe yazar gibi bir üslub ile mesaj yazmasını beklemiyoruz. Ama Türkçe'mize bir miktar özen göstermemizin bize bir şey kaybettirmeyeceğini, tersine bu özenin güzel alışkanlıklar kazandırabileceğini düşündüğümüz için bu hususda başka ortamlara göre daha hassas davranıyoruz. Hepsi bu...
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2015, 22:32:27 Gönderen: Butterfly »