Gönderen Konu: [Çözüldü] Aynı sistemde farklı sürüm Flash Player kullanan tarayıcılar  (Okunma sayısı 4435 defa)

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
Merhaba,
Bu bir sorun mudur bilmiyorum ama dikkatimi çekti, Firefox'un kullandığı Flash Player sürümü 11.2.x.x Chrome ve Chromium'un 20.x.x.x
Bu nasıl olabiliyor, merak ettim. Programlar kendi Flash Player'larını kendileri mi edinip kullanıyor?
Öyle ya da değil, neden Firefox eski sürüm Flash player kullanıyor acaba?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2015, 13:41:38 Gönderen: dirent »
Bayılıyorum buraya

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: Aynı sistemde farklı sürüm Flash Player kullanan tarayıcılar
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2015, 13:15:28 »
Chrome tabanlı tarayıcılarda Flash player yüklü olarak geliyor. Firefox 'ta yüklü olarak gelmiyor. 
Chrome, Flash player'in yeni sürümü yayınlandığında ve Chrome değişiklikleri tamamlandığında güncelleme yayınlıyor. Her Chrome güncellemesinde Flash Player'de güncellenmiş oluyor. 
Firefox'tan pek emin değilim ama sanırım depodaki sürümü kullanıyor
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı dirent

• Penguen
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2015, 13:18:42 »
Cevabınız için teşekkür ederim.
Bayılıyorum buraya

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2015, 13:27:11 »
Adobe firması Linux için native-doğal Flash sürümünü güncellemiyor. Sadece güvenlik güncellemeleri yayınlıyor. Chrome ise kendi pepper-flash eklentisi olduğu için güncel sürümü kullanıyor. Pepper flash sadece Linux'da değil diğer işletim sistemlerinde de Chrome ile entegre geliyor sanırım. Bununla birlikte Mozilla vakfı Chrome ile gelen bu eklentiye destek vermeyeceklerini bilahare açıklamıştı. Bu sebeple Firefox gibi pepper flash desteği olmayan tarayıcılar Flash'ın depodaki sürümünü kullanıyorlar. Opera, Chromium gibi tarayıcılar ise aynı taban oldukları için pepper flash eklentisini kullanıyor. Firefox tarafı çözümsüz değil, Mozilla'dan bağımsız bir proje yardımıyla güncel Flash sürümünü kullanabiliyrsunuz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=2358.0

Bununla birlikte depodaki sürüm ile sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı dirent

• Penguen
« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2015, 13:41:20 »
Flash, Macromedia Flash iken problemsizdi. Ne zaman Adobe Flash oldu yığınla sorun da beraberinde geldi. Günümüz için söylenecek şey ise tıpkı HDD'ler gibi artık misyonunu tamamladığı ve performans darboğazı yaratan handikaplardan biri olduğunu düşünüyorum. El freni ile aracı sürmeye çalışmak gibi... Ama niyeyse HTML5 de bir çözüm olarak yeterince hızlı yaygınlaşamadı. Belki ikisi de değil çözüm ve bambaşka bir alternatif gelecek.

Verdiğiniz linkteki Fresh Player projesine dair bilgileri okudum. Şu an Firefox'ta var olan sürümle bir sorun yaşadığımı söyleyemem. Zaten sorun yaşanırsa Chromium ve Chrome da sistemde kurulu, hemen kullanılabilir. O yüzden sanırım mantıklı olan depodaki bu haliyle kullanmaya devam etmek.
Çok teşekkür ederim bilgiler için.
Bayılıyorum buraya