Merhaba arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim nereye açacağmı tam karar veremedim. Sorunuma gelicek olursak, öncelikle sistemimde hem UEFİ windows 8.1 hem de mint 17.2 var. BİOS'daki boot menüsünden ubuntu girdilerini üstte bulundurup hangi sisteme gireceğimi grub üzerinden seçiyordum. 13.11.2015 de "grub-efi-amd64-signed", "grub-efi-amd64-bin", "grub-efi-amd64", "grub-common", "grub-common" isimli günclleştirmeler güncelleme yöneticisine düştü ve ben de yükledim. Yükledikten sonra bir pencere geldi ve başlangıcı aynı tutmamı ya da efi şeklinde mi almamı soruyordu ben de efi yi seçmiştim. Bundan sonra açılırken grub gelmiyordu direk mint açılıyordu. Bu durumdan çokta şikayetçi değildim. Yakın bir zamanda diskimdeki windows bölümlerine bir format aıp yine efi şeklinde tekrardan windows 8.1 kurdum. Bu sıradasanırım linux önyükleyicisi bozuldu ve biosta hiç görünmedi girdileri. Bende bir live disk ile boot repair uygulamasını kullandım recommend repair dedim ve sistemi yeniden başlattığımda bu sefer grub daha önce hiç göstermediği seçeneklerle karşıladı beni. Şimdi ben tekrar mintime kavuşmuşken bu yüklemiş olduğum ve güncelleştirme geçmişinde görünen güncelleştirmeleri nasıl tekrar yükleyebilirim çünkü o şekilde gayet memnundum.