Gönderen Konu: [Çözüldü] Cinnamon varsayılan Yazı tipi  (Okunma sayısı 3626 defa)

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
[Çözüldü] Cinnamon varsayılan Yazı tipi
« : 20 Aralık 2015, 13:15:59 »
Merhaba,
Rica etsem, Cinnamon'un varsayılan yazı tipi ayarlarına ait sistem Ayarları/Yazı Tipleri ekranının, ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?
Kurcalarken karman çorman oldu orijinal hallerinin ne olduğunu da hatılamıyorum.
Eğer yazı tipini varsayılan hale getirmenin bir uçbirim komutu varsa o da işimi görür.
Şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2015, 13:29:19 Gönderen: dirent »
Bayılıyorum buraya

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: Cinnamon varsayılan Yazı tipi
« Yanıtla #1 : 20 Aralık 2015, 13:24:40 »
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
Ynt: Cinnamon varsayılan Yazı tipi
« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2015, 13:28:57 »
Teşekkür ederim.
Düzenleme:
Kurup kaldırdığım bir kaç "tweak"programı var.  (şu an isimleri dahi aklımda değil)
Bu programlar sanırım font ayarlarını bozdu, kaldırırken. Uçbirimden Remove yerine Purge komutu kullanmak, programın konfigürasyon dosyaları ile birlikte kaldırılmasını sağlıyormuş sanırım, bunu yeni öğrendim.
Şimdi tabi hangi program kaldı, ne işe yarar hiç bir fikrim, yok bir temizlik gibi bir şey gerekli bence. Tüm ayarları sıfırlamak istemiyorum ama font için uçbirim vasıtasıyla sıfırlayabileceğim bir komut belki iş görebilir. Zira yazı tipi ayarlarını yukardaki resimdeki gibi yapsam da Firefox'ta sayfa gösterimleri çok kötü. Düzenlemek içn Firefox'un da font ayarları ile oynadım ve sanırım o da bozuldu. Onun için ayrı başlık açtım.
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2015, 19:11:33 Gönderen: dirent »
Bayılıyorum buraya