Gönderen Konu: [Çözüldü]windows yüklü bilgisyarda linux'u kaldırmak  (Okunma sayısı 2614 defa)

Çevrimdışı mjeste

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: pardus topluluk 3.0
  • Masaüstü Ortamı: K.D.E
500 GB. diskimde yarısında Windows 7, diğer yarısında Pardus vardı. Birde Linux Mint 17.3 kurayım dedim. Ancak , kurarken login ve şifre soruyor, yazıyorum olmuyor. Galiba pardus olan kısmı kaldırmazsam olmayacak diye düşündüm ve windowsta disk yönetimini açtım ve o kısmı sildim. Ben sil derken işletim sistemini kaldırır sanıyordum hepten sildi. Şimdi sadece  "C:"  var  "D:" yok :D . Ne olacak şimdi? Aaslında aşağıda gözüküyor ama sadece 232 gb diyor,  D:  olarak değil  ona sağ tuş yaptım "yeni basit birim" desem mi ? Neyse bilmeden birşey yapmıyayım.

Sonra bilgisayarı kapatıp açtım ki  ne göreyim  " grub rescue " sanırım silmeden önce bir programla fix yapmak gerekiyormuş. Bu hatayı ortadan kaldırmak için Pardusu tekrar kuruyorum. Kurmak için orda yeni birim oluşturup oraya kuruyorum bakalım. Allah büyük.

Düzenleme : Yazım kuralları
Bakınız
Forum Kuralları
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2015, 12:14:32 Gönderen: mjeste »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: windows yüklü bilgisyarda linux'u kaldırmak
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2015, 13:28:27 »
Kurulum sırasında şifre sorulması, bazı USB yazdırma uygulamaları kullanıldığında olabiliyor. Linux  altında Unetbootin, Windows altında Linux Live USB Creator isimli uygulama ile bu sorun yaşanmıyor. ISO dosyasını USB belleğe bu uygulamalar ile yazdırmayı deneyiniz.

"Grub rescue" yazısı önyükleyicinin grub ayar dosyasını bulamaması sebebiyle gelir. Siz Pardus kurulu kısmı silerken, grub ayar dosyasını da (grub.cfg) sildiğiniz için bu hatayla karşılaştınız. Grub önyükleyiciyi yeniden kurarsanız sorun çözülecektir.

Kurulum sırasında Grub önyükleyici zaten kurulacağı için, sizin bir şekilde ISO dosyasını uygun uygulama ile USB belleğe yazdırmanız en kısayol olabilir. Eğer DVD gibi bir ortam kullanıyorsanız, ISO dosyasını mümkün olan en yavaş hızda yazdırmalısınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mjeste

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: pardus topluluk 3.0
  • Masaüstü Ortamı: K.D.E
Ynt: [Çözüldü] windows yüklü bilgisyarda linux'u kaldırmak
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2015, 13:31:52 »
evet tahmin etmiştim  evdeki usbler virüslü hep. dvd kullandım.tekrar yükleyince çözüldü. tabi bu seferde  win7 gözükmüyor  bıostan da seçemiyorum tekrar deniyorum. sanırım sinir hastası oldum