Gönderen Konu: Boot sorunu.  (Okunma sayısı 2762 defa)

Çevrimdışı nsexist

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: MATE
Boot sorunu.
« : 20 Aralık 2015, 01:46:09 »
Windows'a lanetler okuyup mecburen halen arasıra windows kullanan bir bilgisayar kullanıcısı olup Tamamen Linux'e geçme çabaları sarf ediyorum öğrenmek ve kendimi daha fazla geliştirmek için sorum şu olucak hocalar,bilir kişiler dün akşam bilgisayarım da kurulu olan 130gb yer kaplayan windowsun yanına Linux Mint 17.3 sürümünün kurulumunu yaptım kurulum sırasında Linux mint e ait olacak disk bölümlemesi yaparken büyük hatalar yapmış biri olarak 8gb lık bir swap alanı 12gb /home alanı ve 80gb / (tam ne oluyor bilmiyorum genel kullanılacak dosya alanı sanırım acemiliğime ve bilgisizliğime verin lütfen) alanları olacak şekilde kurulumunu yaptım şanslıyımki bu bölümlemeleri yaparken kurulu windowsu silmedim windows kullanmamın sebebi 3ds max ve Autocad kullanmak mecburiyetin de olmam sorun şuki hatam nasıl bilmiyorum 2 işletim sistemi olduğu için bilgisayar açılışta Windows mu yoksa Linux mü diye sorması gerekirken sormuyor direkt olarak Linux ü açıyor, bir başka forum da boot dosyasını sildiğimi ve Linux ü kurarken ayrı bir boot alanı oluşturmamı söylediler tam olarak nasıl bir bölümleme(ayırma işlemi yapmam gerekiyor) yardımcı olabilecek kişilerden çok teşekkür ediyorum daha önce böyle bir konu açılmış ise özür dilerim direkt olarak tezcanlılıkla tazmış bulunmaktayım.
Saygılar.

Çevrimdışı mrnobody

• Çaylak Penguen
  • **
Ynt: Boot sorunu.
« Yanıtla #1 : 20 Aralık 2015, 01:57:33 »
[member=2684]nsexist[/member] hepimiz ara sıra windowsu kullanmak zorunda kalıyoruz, haklısınız.
Sorunuza gelirsek 8 gb swap alanı çok fazla ve diğer bölümleri de biraz anlamadan oluşturup geçmişsiniz. Size önerim Linux minti aşağıda verilen bağlantıyı inceleyerek yeniden kurmanız.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4.0

Size açılışta hangi işletim sistemine giriş yapmak istediğinizi sormasını istiyorsanız linux mint üzerinde "grup önyükleyicisini" kurmanız gerekiyor. Bunun için de aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=99.0

Herhangi bir sorun yaşarsanız tekrar belirtin. iyi çalışmalar.
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2015, 02:03:26 Gönderen: mrnobody »
Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.

Çevrimdışı nsexist

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: MATE
Ynt: Boot sorunu.
« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2015, 02:15:50 »
Teşekkür ederim deneyeceğim .