Gönderen Konu: [Çözüldü] Açılırken Logoda takılma problemi  (Okunma sayısı 4311 defa)

Çevrimdışı furkan

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GT 840M
  • İşlemci: Intel Core i7-4510U CPU @ 2.00GHz x 2
Merhaba, Mint XFCE Rosa sürümünü kullanıyorum  dün akşam bilgisayarımın şarjı sonuna kadar bitti ve kapandı. Daha sonra Mint açılmadı,  logoda takılıyor...  Biraz araştırma yaptım, biostan Secure Bootu aktifleştirmem gerektiği söylenmiş fakat benim biosumda bu seçenek yok.  Terminale ulaşabiliyorum  startx yaptığımda siyah ekran geliyor ve herhangi bir tepki vermiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim...
« Son Düzenleme: 29 Mart 2016, 19:23:39 Gönderen: furkan »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Açılırken Logoda takılma problemi
« Yanıtla #1 : 29 Mart 2016, 14:40:21 »
Pil bitince disk birden kapanmış olabilir, bu sebeple diskteki dosya sisteminde bir sorun omuş olabilir. Sistemi kurtarma kipinde açıp fsck seçeneği ile dosya sistemini taratmayı deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı furkan

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GT 840M
  • İşlemci: Intel Core i7-4510U CPU @ 2.00GHz x 2
Ynt: Açılırken Logoda takılma problemi
« Yanıtla #2 : 29 Mart 2016, 19:23:19 »
Pil bitince disk birden kapanmış olabilir, bu sebeple diskteki dosya sisteminde bir sorun omuş olabilir. Sistemi kurtarma kipinde açıp fsck seçeneği ile dosya sistemini taratmayı deneyebilirsiniz.

Yanıt için teşekkürler, sorunun nedenini buldum.

Aynı gün LightDM  kurulumu yapmıştım ve yeniden başlatmıştım bir sorun yoktu,  lightdm.conf 'a  otomatik giriş için bir kod yazmıştım ,sanırım o bozdu. Kodu silip denemedim,  direk LightDM yi kaldırdığımda sorunsuzca açıldı.

Kurduğum program tamamen aklımdan çıkmış bu yüzden  gereksiz konu açtım kusura bakmayın, iyi günler...