Gönderen Konu: mame emülatör rom sorunu  (Okunma sayısı 3325 defa)

Çevrimdışı mavellen

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 18.3
  • Masaüstü Ortamı: xfce
  • İşlemci: msi u180
mame emülatör rom sorunu
« : 14 Şubat 2016, 11:55:38 »
Sevgili arkadaşlar,ben minte yeni geçtim önceden ubuntunun dağıtımlarını kullanıyordum ama çok memnun değildim,son kullanıcıya iyi bir deneyim sunmuyordu.Ondan öncesinde pardus elementery kullandım ama hepside hayal kırıklığı taki geçen hafta mint ile tanışanakadar.Bu yorumu yazdığım pc de xp kullanıyordum ama kasıyordu bende mint yükledim çok mutluyum :) Sistemim xp iken mame emülatör kullanıyordum severek oynadığım pang oyunu var onu bir türlü mintte çalıştıramadım.Daha doğrusu emülatöre romu gösteremedim.Nette işime yarayan birkaç yorum buldum çok karışık geldi daha doğrusu linux de tecrübesi olmayan arkadaşların çözebileceği gibi anlatılmamıştı.Dün gece defalarca emülatörü yükleyip kaldırdım.# Default data search paths rompath konumuna defalarca romun olduğu adresi yazdıysamda romu gösteremedim.Bu sabah tekrar uğraşayım dedim ve neden romu dosya sisteminde bir lasör oluşturup oraya kaydetip ordan emülatöre göstermiyorum dedim ve dosya sisteminde bir klasör açmaya çalıştım ama açamadım :) Sonradan aklıma geldi yönetici olarak şifremi girip dosyayı açmak.Dosyayı açtım ismini roms yaptım içerisine romlarımı kopyaladım.Sonra mame ini dosyasını sevgili dostum sudoya girerek açtım "sudo gedit /etc/mame/mame.ini" rompath karşısına şarsınına romun adresi olan /roms/ yazdım sonra multithreading 0 olan değerini 1 yaptım kaydettim emülatörü açtım oyunlar karşımda :)