Gönderen Konu: Yeni Yükleme ve Sorular  (Okunma sayısı 4078 defa)

Çevrimdışı Boreass

• Çok Yeni Penguen
  • *
Yeni Yükleme ve Sorular
« : 26 Şubat 2016, 20:00:13 »
Merhabalar. Mint Cinnamon'u bugün yükledim. Ayarlarımı yaptım kullanmaya başladım ancak birkaç sorum var:
1-Temalar bölümünde masaüstündeki simgeleri mint-green den default yaptım. Bunun çöp ve bilgisayar simgesi çok hoşuma gitti fakat bu sefer klasörler kahverengi ve bu çok hoş gözükmüyor. Bilgisayar'ı default klasörleri farklı bir renk gösterebilir miyim?
2-Mozilla mı kullanmalıyım Chromium mu?
3-Steam'ı kurarsam tüm oyunlar çalışır mı?
Teşekkürler..

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Yeni Yükleme ve Sorular
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2016, 20:13:13 »
Buradaki konuyu inceleyiniz, sadece çöp simgesinin nasıl değiştirileceğin bahsediliyor. Bunu Bilgisayar simgesine de uyarlıyabilirsiniz.

Forumda aynı başlık altında birden fazla husus hakkında konuşmuyoruz. Ama diğer sorulara kısaca yanıt vereyim. Ayrıntılı bilgi isterseniz yeni konu açabilirsiniz.

Ben Firefox kullanıyorum, forumda bulabileceğiniz bazı ayarlarlaoldukça performanslı çalışıyor. Ama bu biraz alışkanlık meselesi, Firefox hazır geliyor, depodan diğerini de kurup hangisi hoşunuzu a giderse onunla devam edebilirsiniz diyelim.

Steam kurarsanız, sadece Steam'de Linux desteği olan oyunları çalıştırabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2016, 20:26:18 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Boreass

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2016, 20:24:10 »
Buradaki konuyhttps://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4965.0u inceleyiniz, sadece çöp simgesinin nasıl değiştirileceğin bahsediliyor. Bunu Bilgisayar simgesine de uyarlıyabilirsiniz.

Forumda aynı başlık altında birden fazla husus hakkında konuşmuyoruz. Ama diğer sorulara kısaca yanıt vereyim. Ayrıntılı bilgi isterseniz yeni konu açabilirsiniz.

Ben Firefox kullanıyorum, forumda bulabileceğiniz bazı ayarlarlaoldukça performanslı çalışıyor. Ama bu biraz alışkanlık meselesi, Firefox hazır geliyor, depodan diğerini de kurup hangisi hoşunuzu a giderse onunla devam edebilirsiniz diyelim.

Steam kurarsanız, sadece Steam'de Linux desteği olan oyunları çalıştırabilirsiniz.
Tamam, çok teşekkürler her şey için. Peki biraz absürt olacak ama Windows'taki CCleaner'ın alternatifi var mı Mint'te? Ayrıca Elemantary OS nasıl? Biliyorum çok soru soruyorum ama cidden Linux çok hoşuma gitti,cazibesine kapıldım. :D

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 26 Şubat 2016, 20:27:49 »
ElemantaryOS'da iyi bir dağıtımdır. Dağıtım tercihi zevk meselesi. Linux'la tanışmak için Linux Mint iyi bir tercihdir.

CCleaner alternatifi olarak Bleachbit var. Bir de Ubuntu Tweak isimli uygulamanın içind, bu işi gören bir kısım mevcut.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Boreass

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 26 Şubat 2016, 20:34:38 »
ElemantaryOS'da iyi bir dağıtımdır. Dağıtım tercihi zevk meselesi. Linux'la tanışmak için Linux Mint iyi bir tercihdir.

CCleaner alternatifi olarak Bleachbit var. Bir de Ubuntu Tweak isimli uygulamanın içind, bu işi gören bir kısım mevcut.
Tamam, çok teşekkürler. O zaman artık alakasız soruları ayrı başlıklarda mı açayım?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2016, 21:00:24 »
Kafanıza takılan, merak ettiğiniz her soru için forum içi arama yaptıktan sonra ayrı konular açabilirsiniz. Birbirinden bağımsız soru ve sorunların ayrı başlıklarda açılması hem karışıklığı azaltıyor hem de daha sonra benzer soru ve sorunları yaşayanlar için daha anlaşılır çözüm yolu oluyor.