Gönderen Konu: [Çözüldü] Sürekli şu hatayı alıyorum: Failed of Drives Manager  (Okunma sayısı 4107 defa)

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Bilgisayar her açıldığında sağ üstte bu hatayı veriyor. Ne demek istediğini anlamadım, henüz bir sorunla da karşılaşmadım ama canımı sıkmaya başladı. Anlamı nedir bunun?

« Son Düzenleme: 12 Mart 2016, 10:28:02 Gönderen: Muhammed Ali »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Sürekli şu hatayı alıyorum: Failed of Drives Manager
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2016, 09:13:43 »
Çıktılara bakalım.

Kod: [Seç]
locate libcinnamon-js.so
dpkg -l | grep cinnamon
apt-cache policy cinnamon
cinnamon --version
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 11 Mart 2016, 11:17:39 »
locate libcinnamon-js.so
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/cinnamon/libcinnamon-js.so

dpkg -l | grep cinnamon
ii  cinnamon                                    2.8.6+rosa                                          amd64        Modern Linux desktop
ii  cinnamon-bluetooth                          3.8.11+rosa                                         amd64        Gnome Bluetooth support for the Cinnamon desktop
ii  cinnamon-common                             2.8.6+rosa                                          all          Cinnamon desktop (Common data files)
ii  cinnamon-control-center                     2.8.1+rosa                                          amd64        utilities to configure the Cinnamon desktop
ii  cinnamon-control-center-data                2.8.1+rosa                                          all          configuration applets for Cinnamon - data files
ii  cinnamon-desktop-data                       2.8.0+rosa                                          all          Common files for Cinnamon desktop apps
ii  cinnamon-screensaver                        2.8.0+rosa                                          amd64        Cinnamon screen saver and locker
ii  cinnamon-session                            2.8.2+rosa                                          amd64        Cinnamon Session Manager - Minimal runtime
ii  cinnamon-session-common                     2.8.2+rosa                                          all          Cinnamon Session Manager - common files
ii  cinnamon-settings-daemon                    2.8.3+rosa                                          amd64        daemon handling the Cinnamon session settings
ii  cinnamon-themes                             2015.11.06                                          all          Cinnamon themes
ii  cinnamon-translations                       2.8.3+rosa                                          all          Translation files for the Cinnamon desktop
ii  gir1.2-cinnamondesktop-3.0                  2.8.0+rosa                                          amd64        Introspection data for CinnamonDesktop
ii  libcinnamon-control-center1:amd64           2.8.1+rosa                                          amd64        utilities to configure the Cinnamon desktop
ii  libcinnamon-desktop4:amd64                  2.8.0+rosa                                          amd64        Cinnamon library for loading .desktop files
ii  libcinnamon-menu-3-0                        2.8.0+rosa                                          amd64        Cinnamon implementation of the freedesktop menu specification
ii  mint-artwork-cinnamon                       5.0                                                 all          Default artwork for the Cinnamon edition of Linux Mint
ii  mint-info-cinnamon                          2015.11.07                                          amd64        Necessary information about the Linux Mint release and edition.
ii  mint-meta-cinnamon                          2015.07.09                                          all          Set of packages installed by default in the Cinnamon edition of Linux Mint
ii  mint-user-guide-cinnamon                    17.1.0                                              all          The Linux Mint User Guide - Cinnamon Edition

apt-cache policy cinnamon
cinnamon:
  Kurulu: 2.8.6+rosa
  Aday:   2.8.6+rosa
  Sürüm çizelgesi:
 *** 2.8.6+rosa 0
        500 http://packages.linuxmint.com/ rosa/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

cinnamon --version
Cinnamon 2.8.6

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 11 Mart 2016, 11:50:57 »
Sorun Drivers Manager masaüstü uygulamacığından kaynaklanıyor. Masaüstü uygulamacığına sağ tıklayıp "Show as Applet" seçeneğini kapalı (off) konumuna getiriniz. Bu özellik, masaüstü uygulamacığının sistem çekmesinde normal uygulamacık olarak çalışmasını sağlıyor.

Eğer bu özelliği kullanmak istiyorsanız önce masaüstündeki uygulamacığa sağ tıklayıp kaldırınız.

Sonra uygulamanın buradaki Github sürümünü indiriniz ve şıkıştırılmış dosyayı sağ tıklayığ çıkartınız. Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırarak uygulamacığı kopyalayacağınız konumu açınız.

nemo ~/.local/share/cinnamon/desklets
Yukarıdaki dizinde mevcut olan drivesManager@lestcape dizinini siliniz ve Github sayfasından indirdiğiniz drivesManager@lestcape dizinini buraya kopyalayınız. Sonrasında güncel masaüstü uygulamacığını ekleyebilirsiniz, güncel sürümle ilgili özellik çalışıyor.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 11 Mart 2016, 20:29:03 »
Yardımlarınız için teşekkür ederim. İlgili özelliğin ne olduğunu anlamak için aktif etmiştim ama bir fark göremeyince peşine düşmemiştim. Açık kalmıştı. Bu özelliği açmamın herhangi bir faydası olur mu? Açıklama yapmışsınız ama çok anlamadım açıkçası.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2016, 20:35:46 »
Bu özelliği açtığınızda masaüstü uygulamacığı otomatik olarak panele taşınıyor, sonra panelden özelliği kapatınca yine masaüstüne taşınıyor.

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #6 : 12 Mart 2016, 10:27:48 »
Teşekkür ederim. İyi günler...