Gönderen Konu: wine ile network bağlantısı sağlamak  (Okunma sayısı 6616 defa)

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
wine ile network bağlantısı sağlamak
« : 15 Mart 2016, 19:16:54 »
Generals zero hour kurdum wine ile.Oyun sapasağlam çalışıyor. Kardeşimle network üstünden birlikte oynamaya çalışıyoruz. Ben mint üzerinden kardeşim vista üzerinden oyuna giriyor. Ama iki bilgisayar birbirini görmüyor. Nasıl halledebiliriz?

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
Ynt: wine ile network bağlantısı sağlamak
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2016, 23:45:46 »
İnternet protocol ile.

Benim düşüncem bu şekilde. Wine bir simulasyon aracı değildir lakin. Wine içerisinde çalışan sistemin ayrı bir ip si ayrı bir ip ye sahip olmasa bile belli bir  portu olabilir. Bu dikkate alınarak ayar yapılırsa birbirleri ile iletişime geçebilmeleri muhtemel.

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 17 Mart 2016, 19:25:27 »
Bunu nasıl yapabilirim?

Çevrimdışı minteger

• Penguen
« Yanıtla #3 : 17 Mart 2016, 21:23:45 »
Mesajı şimdi görüyorum. Unutmazsam gece birşeyler yazarım.

Mesajlar Birleştirildi.

Moralim çok bozuktu bişeyler yazamadım. Çok gezindim. Beynim bulandı. Ancak net bi çözüm bulamadım. Fazla umutlandırdıysam özür dilerim. Ancak internette bazı oyunları lan olarak oynayan mevcut gördüğüm kadarıyla. Bilgisayarlar birbirini görüyorsa güvenlik duvarını devre dışı bırakıp bir daha deneyin. Bu meseleyi anlamak için wine i iyi anlamak bilmek gerek.(Kendi açımdan söylüyorum. Sadece kullanmak isteyen birisi açısından değil.) Yıllar önce sanırım 1 yada bir kaç haftalığına kaldı bilgisayarımda ve yıllar sonra belki yardımcı olurum maksadı ile yeniden kurdum. Ancak net bişey elde edemedim. Ağ üzerinde oynanabilen bir oyun kurup win-8 laptop bir lan oyun oynamayı deneyeceğim.

Mesajlar Birleştirildi.

Az önce iki makinaya(laptop - win8 , masaustu 17.3 winehq ile ) trackmania kurdum. Bir oyunsunucusu oluşturdum ve oynadım. Hiçbir sorun yok.

Şunu söyleyebilirim ki normal bir bilgisayara kurulduğundan farklı davranmıyor. wine de cmd yi çalıştırıp ip kontrolü yaptığımda yine makinanın ip sini verdi. Tam bir emulatör gibi çalışmıyor. (Wine is not an emulator) Wine bir emulatör değildir derken baya ciddilermiş. Bu sadece bir uygulama katmanı. Tersine mühendislikle windows uygulalarını çalıştıran bir uygulama sadece. sistemle bütünleşik çalışıyor. Bu yüzden oyunu lan olarak oynayabilmeniz gerek. Yalnız burada bilgisayarlar birbirini görüyormu önce ona bakmak gerek. Gerekli ayarlamalar yapıldığında ise oyunu oynayabilmelisiniz.
« Son Düzenleme: 19 Mart 2016, 02:16:57 Gönderen: minteger »

Çevrimdışı minteger

• Penguen
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2016, 01:07:46 »
Yani okadarda zahmet ettim 1 günümü harcadım. Böyle zamanlarda en çok bir geri dönüş olmaması burada yalnız kalmak koyuyor insana. Umarız başarmışlardır.

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #5 : 20 Mart 2016, 07:29:50 »
Yani okadarda zahmet ettim 1 günümü harcadım. Böyle zamanlarda en çok bir geri dönüş olmaması burada yalnız kalmak koyuyor insana. Umarız başarmışlardır.

Beni kastettiyseniz mesajınızı ancak yeni gördüm. Uğraşlarınız için teşekkür ederim. Wine ile kurduğum oyunu LAN üzerinden oynayabiliyorum. Orada bir sıkıntı yok. Ama öteki bilgisayarla benimki biririni LAN üzerinden görmüyorlar. Sorun burada. Ve maalesef aşamadım. Şu vakitten sonra da çok da umrumda değil. Zaten önümüz LYS, Şöyle bir defalığına bir oynamak istemiştim ama olmadı. Bundan sonrada oyunla vakit kaybetmek istemiyorum. Herkese teşekkür ederim...

Çevrimdışı minteger

• Penguen
« Yanıtla #6 : 20 Mart 2016, 13:13:31 »
Önemli değil. Bilgisayarlar birbirini görmüyorsa bu konu başka bir başlıkta halledilir. Zira wine mevzusundan farklıdır. Ancak uğraşmak istememeni anlıyorum. Zira benimde başımda aynı dert var şuan. Başarılar.

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #7 : 20 Mart 2016, 15:23:53 »
Teşekür ederim...