Gönderen Konu: yeni bir firma linux mint e geçmek istiyor  (Okunma sayısı 4784 defa)

Çevrimdışı _constantine_

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 17-17.1-ubuntu 14.04
  • Masaüstü Ortamı: linux mint 17-17.1-ubuntu 14.04
  • Grafik Kartı: ati radeon hd 3650
  • İşlemci: intel
yeni bir firma linux mint e geçmek istiyor
« : 08 Ocak 2016, 23:13:21 »
Merhaba arkadaşlar,
çalışmakta olduğum firmaya linux mint' i tanıtacağım kapsamlı bir sunum olacak. diğer işletim sistemi maliyeti artıları eksileri ve linux mint artı eksi maliyet olarak büyük patronada sunum yapacağım ve %100 linux mint i kabul edecekler ancak şu anda deneme aşamasındayım. firmanın kullanmış olduğu programları wine ile test ediyorum. vm ile yaptığım testlerimde firmanın kullanmış olduğu ERP programı wine ile lisans hatası ve birkaç hata daha veriyor. bu programları nasıl çalıştırabilirim? acaba vm ile test yaptığım içinmi hata veriyor yoksa sadece mint yüklü bir bilgisayar olsada aynı hatayı verecekmi bilemiyorum ve doğal olarak sunuma hazırlanamıyorum.  ERP yazılım firması ilede görüştüm bana RDP ile çalışıyor dedi ancak wine ile çalışıyormu bilmiyorum dedi acaba yazılım firması birkaç ek dosya ile bu işi halledebilirmi yoksa bir bardak soğuk su mu içmeliyiz. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Ynt: yeni bir firma linux mint e geçmek istiyor
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2016, 15:53:22 »
Playonlinux ile de deneyebilirsiniz. Yada bir şirket bünyesinden bahsediyorsunuz, CrossOver isimli Wine'dan daha kaliteli bir yazılım var. Onu deneyebilirsiniz. Programın bir indirme linki vesaire varsa bende deneyerek size yardımcı olabilirim.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı _constantine_

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2016, 22:37:02 »
çok teşekkür ederim deneyeceğim. maalesef bir indirme linki yok ticari program ve kapalı kaynak kod olduğu için ancak demosunu bulabilirsem sizinle linki paylaşırım. olduda çalışmadı ne yapmamız gerekecek çok istiyordum firmayı linux mint e geçirmeyi. :( :(

Çevrimdışı daligo5

• Yeni Penguen
  • *
    • http://piyonsatranc.blogspot.com
  • Dağıtım: linux mint 19.2
  • Masaüstü Ortamı: mate
  • Grafik Kartı: nvidia
  • İşlemci: g2330
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2016, 08:47:50 »
firma ile iletişime geçtiniz mi acaba en iyi bilgiyi onlar verebilir diye düşünüyorum bu arada bazı erp lerin linux versiyonları da mevcut o yuzden once firma ile iletişime geçin

Çevrimdışı _constantine_

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2016, 16:16:07 »
firma ile iletişime geçtik onlarda uzak masaüstü ile çalışıyor dedi :D öyle olduğunu zaten bende biliyorum dedim öykünücü ile çalışıyor mu yada linux için yazılım var mı dediğimde orasını tam olarak bilemiyoruz dediler maalesef. gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2016, 16:22:55 »
Bu yazılımın adı nedir?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı _constantine_

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 12 Ocak 2016, 23:38:53 »
Dinamo olarak geçiyor. en son çare olarak programı yazan bey ile görüşeceğim.
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2016, 23:40:19 Gönderen: _constantine_ »

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2016, 10:46:45 »
Merhabalar,

Biz de firmamızda linux mint kullanıyoruz, yaklaşık olarak 15 pc de kurulu.  şirket içersinde ERP kullanan arkadaşlar var. Yukarıda da bahsettiğiniz gibi kapalı kodlu ticari bir program ve ağdan çalıştığı için, ayrıca bir veritabanı olduğu için wine de çalıştırmak imkansız gibi bir durum oluyor. Biz bu çözümü şu şekilde yaptık. Umarım yardımı dokunur.
Öncelikle erp programı MS 2008R2 üzerinde kurulu. Burada erp programını linux üzerinde kullanacaklar için kullanıcı adı ve şifre oluşturup remote desktop grubuna üye yapıyorsuz. Daha sonra linux mint tarafında
Kod: [Seç]
sudo apt-get install rdesktop komutu ile rdesktop uygulamasını indiriyorsunuz.
Bundan sonra yapacağınız işlemlerin ekran görüntüsü aşağıda ki gibidir.
Masaüstünde başlatıcı oluşturun.

aşağıda görülen pencere karşınıza gelecektir.

aşağıda görülen komutu yazın.
command bölümüne
Kod: [Seç]
rdesktop -k tr -d kasvana   -f 10.60.0.3 -r disk:share=/home/myalcin/Belgeler/HARMONY -g 1360x715
burada yazılan yazıları açıklamak gerekirse;
Açıklama:
-k --- klavye dil ayarı   tr  (Türkçe)
-d ----alan adı yada iş grubu
-u ----kullanıcı adı
-f  ---- bağlanıcılacak pc nin ip si yada uzak ip
-p --- kullanıcının şifresi
-g ----ekran çözünürlüğü
-r ---- disk:share=  bilgisayarınızda paylaşıma açtığınız bir klasörün, uzak sunucuya bağlandıktan sonra görülmesi için gerekli.
bu işlemi yapıtktan sonra Masaüstüne simgesi gelecektir.

Simgeye çift tıkladığınızda uzak sunucuya erişim sağlanacaktır. Sizde kendinize göre yukarıdaki bilgileri güncelleyebilirsiniz. Tabi sizi bir kaç konuda uyarmak isterim. Öncelikle linux işletim sistemini firmanızda tercih ettiğiniz için sizi kutluyorum. Gerçekten kararlı bir adım atmış olduğunuz. Ama sabırlı olmanızı ve yaşanan problemleri forumda paylaşarak çözebileceğinizi hatırlatmak isterim. Gerçekten forumda bulunan ekip bu konuda desteğini hiç esirgemiyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmeden de geçmek istemiyorum. Uzak masaüstü ile çalışan uygulamarda zaman zaman donmalar ve yavaşlamalar meydana gelebilyor bunu bilmenizi istiyorum. Windows tarafında grup policy uyguyarak x kişinin sadece o uygulamayı çalıştırmasını sağlarsanız, uzak masaüstü ile bağlantı kurarak programı çalıştırmak isteyen kişiler servera tam erişmemiş olurlar. Buna dikkat edin.
Yazıcılar ile ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz, mümkünse kuracağınız yazıcılar network yazıcılar olsun. Bunlar linuxte daha performanslı çalışıyor. Şöyleki, Diyelim ahmet isimli kullanıcı hp laserjet p1005 kullanıyor. Siz bu yazıcıyı ahmet beye kurdunuz. Mehmet beyde ahmet beyin yazıcısı üzerinden print almak istiyor ve sizinde bunu paylaşıma açıp kurmanız gerek. Eğer Ahmet beyin bilgisayarı domainde ise kurulum sırasında çok zorluk yaşayabilirsiniz. Eğer değil ise yine zorluk yaşarsınız ama kurulum bitince mehmet bey yazıcıya çıktı gönderdiği zaman ara ara çıktım geç geliyor yada gelmiyor gibi sorunları dile getirecektir. Biz bu durumda bir network yazıcı (CANON MF4800) aldık. Bir den fazla kullanıcı rahatlıka çıktı alabiliyor ve sorun yaşamıyor.
Son olarak, kullanıcılarınız windowstan linux minte geçiş yaparken çok sıkılabilirler bu yüzden piskolojik olarak linux minttin artılarını ve güvenlik açısından çok daha iyi olduğunu personele anlatmanız gerekiyor. kullanırken istekli olmaları gerek. yoksa sizi üzebilirler. Yaklaşık olarak 1 yıldır linux kullanıyoruz ve memnunuz :))
Keyifli çalışmlar diliyorum.
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2016, 10:43:55 Gönderen: mehmethanifi »
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış

Çevrimdışı _constantine_

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2016, 09:03:57 »
[member=1676]mehmethanifi[/member] fotoğraflı açıklamanız için çok teşekkür ederim. uzak masaüstü bağlantısına çok sıcak bakmıyorlar maalesef. artık son çare yazılım firması sahibi ile görüşeceğiz. konu ile ilgilenen herkese sonsuz teşekkürler.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2016, 12:31:54 »
Bu konu bana şöyle bir olayı hatırlattı: vakti zamanında büyük bir hastane yapısında kullanılan otomasyon sistemi için de aynı tıkanma yaşandı fakat uzun uğraşlar sonunda yazılım firmasına baskı kurularak otomasyon sistemi sorunu çözülerek hem Windows hem de MsOffice uygulamasında kurtularak hastane bütçesine ve bilgisayar teknisyenlerinin harcadığı tamir onarım ( virüs, format, parça arızası ... ) için harcanılan zamandan tasarruf sağlamışlardı.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
« Yanıtla #10 : 19 Ocak 2016, 15:50:00 »
Dediğiniz gibi, firmalar kararlı olup geçiş yaparlarsa maddi açıdan da ciddi bir kazanç elde etmiş olurlar. Ben geçen aylarda bir hesap yapmıştım, şirket içerisinde kullanmış olduğumuz opensource kaynakların yerine ticari ürünler almış olsaydık 110.000 tl ödeme yapmamız gerekecekti.
Örnepin msoffice kullanmıyoruz herkes libre office kullanıyor, windows makina 100 tane varsa 15 tanede linux makina var. Buna benzer durumları iyi  analiz edip iyi karar vermek lazım aslında.

Teşekkürler.
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #11 : 16 Mart 2016, 01:42:34 »
Bu türden haberler duymak çok sevindirici.