Gönderen Konu: [Çözüldü] Kilitli video dosyasını açabilmek  (Okunma sayısı 2720 defa)

Çevrimdışı pergamon

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
[Çözüldü] Kilitli video dosyasını açabilmek
« : 12 Nisan 2016, 21:49:00 »
Sayın ustalar! bilgisayarımda ntfs ile formatlanmış bir bölümde olan videolar dosyamı linüx mint 17 rosa kurulu videolar dosyasına taşıdım,linüx işletim sistemimde meydana gelen hatadan dolayı sisteme giremeyince başka bir bölüme eskiyi silmeden yeni linüx mint17 mate kurdum,linüx mint 17 rosa sistemini düzelttim ,açıldı videolar klasöründeki dosyalar üzerinde kilit sembolü var tıkladığımda dosya içeriğini görme izniniz yok diyor. Daha sonra linüx mint17 mate çalışan cd ile bilgisayarı açtım  videolarımın olduğu linüxmint 17 rosa  root dosyasını yönetici olarak açtığımda dosyalarımı görebiliyorum erişim izinlerini çeşitli şekillerde değiştirmeyi denedim ama sorunumu çözemedim.
 Bu dosyalarımı herhangi bir hardisk, usb diske aktaramıyorum. Yardımlarımızı bekliyorum, saygılar
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2016, 21:42:13 Gönderen: pergamon »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Kilitli video dosyasını açabilmek
« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2016, 10:28:11 »
Bu dosyalar tamamı bir dizinde mi? Eğer öyleyse tam olarak dizin adresini belirtiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı pergamon

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Nisan 2016, 18:13:48 »
evet halil ev dizini/videolar klasörünün içinde
 dosyaların üzerinde kilit işareti var ,tıkladığımda içeriğe bakma yetkisine sahip değilsiniz diyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 13 Nisan 2016, 18:23:58 »
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırmayı dener misiniz?

Kod: [Seç]
sudo chown -R $USER:$USER ~/Videolar/*
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı pergamon

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Nisan 2016, 21:41:37 »
Yanıtınız için teşekkür ederim. yanıtınızı uygulamadan önce bilgisayarımı linüx mint çalışan cd ile çalıştırdım,root dosyasını yönetici olarak aç dedim videolar kilitli klasörün içeriğine ulaştım, buradaki dosyaları aynı dizindeki yeni klasöre taşıdım sorunum çözüldü teşekkür ederim.