Gönderen Konu: Cinnamon Masaüstünü Kişiselleştirmek  (Okunma sayısı 6581 defa)

Çevrimdışı KunTheHun

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 17(tarçın), eOS
Cinnamon Masaüstünü Kişiselleştirmek
« : 18 Mayıs 2014, 19:29:40 »
[ Öncelikle merhaba  ;D forumda yeniyim biraz utanıyorum şimdi  :-[ her neyse konuya geçelim: ]

Cinnamon(tarçın)'u kişileştirmek için görüntü kalitesini artırmak için yapabileceklerimiz neler olduğunu merak ediyorum? Burada daha deneyimli yada şık -modaya uygun  :D - arkadaşlardan ufacık ipuçları alsak fena olmaz hani :D

(eğer olabilirse bunun hakkında (masaüstü kişiselleştimek) sabit bir konu açılabilir son kullanıcılar için mükemmel olur)

Mesela ben Cinnamon(tarçın) daki alt çubuğu yukarı alıp alt tarafa dock arka plana klasik bir arkaplan ekledim ama bunları nasıl daha fazla özelleştirebilirim yani icon temaları yada normal görüntü temaları nasıl daha fazlasını bulabilir ve indirebilirim.

Çok şey istedim özür dilerim ama gnome nin kilit ekranı çok güzel gnomeye normalda tek bir o kilit ekranı için aşığım ama ne yazık ki gnome shell kullanan doğru dürüst bir dağıtım yok (fedora için sebep tr formu yok + aşırı fazla stabilite problemi var, Ubuntu gnome ile geçinemiyorum ubuntu hep nasıl desem evimde hissetmiyorum bana macera veremiyor ubuntu hantallaştı sanki biraz, arch linux ise aşırı sade ve fazla komunist :D )

Düzenleme : Başlık
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2014, 19:50:58 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Cinnamon Masaüstünü Kişiselleştirmek
« Yanıtla #1 : 18 Mayıs 2014, 19:50:10 »
Cinnamon için bir konumuz var aslında, sanırım dikkatinizden kaçtı.

[Nasıl] Cinnamon Masaüstünde Cinnamon, GTK3 ve Simge Teması Kurulumu

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı ibrahimt

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 17.3 Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: intel Hd Graphic
  • İşlemci: İntel G2020
« Yanıtla #2 : 18 Mayıs 2014, 19:57:32 »
bende o konunun linkini verecektim, kurulumu o şekilde yapabilirsin. eğer cinnamon ve metacity temalarını kendine özgü kişiselleştirmek istersen de temaların içinde css dosyaları var onları düzenleyebilirsin. cinnamon.css düzenlemek o kadar da zor değil her kodun etkilediği alanın isimleri mevcut zaten deneme yanılma ile anlaşılır.     

Çevrimdışı KunTheHun

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 18 Mayıs 2014, 20:10:45 »
Çok teşekkür ederim hızlı cevaplarınızdan dolayı

@Butterfly Hayır oraları gördüm benim istediğim daha özgür yani kurmak demiyelimde @ibrahimt dediği gibi özelleştirmek linuxta windowsta olduğum gibi kapalı bir kutu içinde değil kocaman bir denizde olduğumu hissediyorum ama yüzmek istiyorum.

@ibrahimt acaba onları nasıl düzenleyebilirim yani klasöre nasıl ulaşabilirim?

Çevrimdışı ibrahimt

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 17.3 Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: intel Hd Graphic
  • İşlemci: İntel G2020
« Yanıtla #4 : 18 Mayıs 2014, 21:41:03 »
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=200.0 dosyayı indir http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=222.0 konusundaki gibi bilgisayarına kur benim tercihim /home/.themes klasörü ile olan adımı uygula. indirdiğin dosya içinde cinnamon css var ben bazı yerleri değiştirdiğimde türkçe açıklamalar yazmıştım.

Çevrimdışı KunTheHun

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 19 Mayıs 2014, 09:22:58 »
Çok teşekkürler :)