Gönderen Konu: Linux Mint'te iTunes veya Alternatifi  (Okunma sayısı 6660 defa)

Çevrimdışı ademsahin

• Yeni Penguen
  • *
  • www.lojistikdefteri.com
    • Lojistik Defteri
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • İşlemci: Intel N3350
Linux Mint'te iTunes veya Alternatifi
« : 18 Temmuz 2014, 00:55:39 »
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır Linux'a geçiş yapmayı düşünüyordum ancak bir türlü cesaret edemiyordum sonunda cesaretimi toplayıp Windows'u sildim ve Linux Mint 17 kurmuş bulundum :) Şöyle bir sıkıntım var iPhone ve iPad kullanıyorum.Apple cihazlarıma iTunes üzerinden şarkı atmak ve yazılım güncellemelerini yapabilmek adına iTunes kurmak istiyorum ancak türkçe bir kaynak bulamadım.iTunes kurmanın yolu var mıdır ? Yoksa bile en azından müzikleri senkronize edebileceğim bir alternatif var mıdır ? Sanal windows kullanmak istemiyorum Linux üzerinde bir çözüm varsa belirtirseniz daha iyi olur.

Çevrimdışı Phil Cassidy

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: Linux Mint'te iTunes veya Alternatifi
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2014, 01:05:36 »
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır Linux'a geçiş yapmayı düşünüyordum ancak bir türlü cesaret edemiyordum sonunda cesaretimi toplayıp Windows'u sildim ve Linux Mint 17 kurmuş bulundum :) Şöyle bir sıkıntım var iPhone ve iPad kullanıyorum.Apple cihazlarıma iTunes üzerinden şarkı atmak ve yazılım güncellemelerini yapabilmek adına iTunes kurmak istiyorum ancak türkçe bir kaynak bulamadım.iTunes kurmanın yolu var mıdır ? Yoksa bile en azından müzikleri senkronize edebileceğim bir alternatif var mıdır ? Sanal windows kullanmak istemiyorum Linux üzerinde bir çözüm varsa belirtirseniz daha iyi olur.

PlayOnLinux ile iTunes kurabilirsiniz: http://www.ossdoc.com/2013/01/how-to-install-itune-on-linux-mint-and.html

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2014, 03:23:20 »
Alternatif olarak aTunes denenebilir, aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırarak kurabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:noobslab/apps
sudo apt-get update
sudo apt-get install atunes
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2016, 20:44:55 »
Merhaba,
Ben yukarıdaki komutlarla atunes'u kurdum ama program açılış ekranında takılı kalıyor.
Başka bir program var mıdır kullanabileceğim ya da bu programı kullanabilmek için ne yapabilirim?
Bayılıyorum buraya

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2016, 20:52:34 »
Rythmbox uygulamasını deneyebilirsiniz, depoda mevcut.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2016, 21:25:18 »
Rhtymbox programını kurdum, iphone'u da görüyor, sürükleyip bırakınca iphone içine de atıyor mp3 dosyasını ama iphone üzerinden bu dosyaya ulaşamıyorum. Saçma sapan dolanıp duruyorum telefonun içinde. File manager programları ile de telefon içinden ulaşmak mümkün olmadı.
Tam olarak nasıl kullanmam gerektiğini rica etsem belirtebilir misiniz?

Not: Ben şu an için bir süreliğine Iphone kullanmak durumunda kaldım ama insanlar Android dururken bu işkenceyi onca para verip niye çekerler anlamış değilim!
Bayılıyorum buraya

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #6 : 05 Mayıs 2016, 10:05:09 »
Clementine müzik yazılımını deneyi İphone ile eşleşmesi diğerlerine göre daha iyi olduğu söyleniyor.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"