Gönderen Konu: Oyun yüklemek  (Okunma sayısı 6395 defa)

Çevrimdışı noescape

• Çok Yeni Penguen
  • *
Oyun yüklemek
« : 09 Ocak 2016, 09:09:24 »
Merhabalar herkese,
Yıllardır nasıl linux kullanırım yapabilirmiyim gibi tereddütler yüzünden kurmadığım işletim sistemini sonunda kullanmaya başladım fakat oyunları nasıl yükleyeceğimi bir türlü bulamadım diğer sitelerde de çok bir açıklama yok malesef.Örneğin age of empires yada bir pes gibi bir oyunu kurmak istersem anladığım kadarıyla normalde windows için indirdiğim oyunları oynayamıyorum bu linux işletim sistemin ne indirmem gerekiyor bu oyunları yükleyebilmek için.
Teşekkürler

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: Oyun yüklemek
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2016, 12:39:23 »
Steam ile Linux'u destekleyen oyunları kurabilirsiniz.
Linux sürümü olmayan oyunları ise Wine, PlayOnLinux gibi programlarla çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı yusufbahadır

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint
  • Masaüstü Ortamı: xfce 32 bit
  • Grafik Kartı: nvidia 6500
  • İşlemci: intel pentium 5
« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2016, 12:03:46 »
yav ben çok gelişmiş bir gamerim ama windows daki oyunları oynamak için playon linux kullanacaz ya o yüzden playon hakkında bir video hazırlayabilirseniz severim çünkü 14 yaşında olduğum halde yeni çıkan oyunlarsan en eski oyunları biliyorum

Çevrimdışı mint3434

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel
« Yanıtla #3 : 18 Mayıs 2016, 17:43:09 »
Orijinal oyun kullandığını varsayarak söylüyorum playonlinux adlı program ile steam kurulumu yapıp, playonlinux'ta bulunan desteklenen oyunları rahatlıkla oynayabilirsin. age of empires oynabilirsin steam sayesinde Linux'ta. Korsan kullanıyorsan eğer bilmiyorum ama o crack filan çalışır mı şüpheliyim yani. Orijinal her zaman iyidir.

Çevrimdışı mustafacandan211

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: nvdia
  • İşlemci: intel dual core
« Yanıtla #4 : 18 Haziran 2016, 22:28:06 »
Play on linux yada wine ile crackli botlu cs 1.6 oynamistim oyunlar calisiyormu diye