Gönderen Konu: Mint Cinnamon yanına başka hangi linux dağıtımını kurayım  (Okunma sayısı 6381 defa)

Çevrimdışı efes3434

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint KDE, Kubuntu
  • Masaüstü Ortamı: Kde
  • Grafik Kartı: GTX 1080
  • İşlemci: AMD 1800x
Mint Cinnamon ve windows 10 işletim dual boot sistemim var. Yanına başka hangi linux dağıtımını kurayım. (donanım iyi : 32 gb ram,  i7 2011 socket intel işlemci var  )

Manjaro denedim : önyüklemesini beceremedim.

Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2016, 21:50:09 Gönderen: efes3434 »
AMD Ryzen 7 1800X 3.6 GHZ//NZXT Kraken X62 (NOCTUA NH-U12S SE)// ASUS C6H/ ASUS ROG GeForce GTX 1080 STRIX-A8G-GAMING//  GSKILL 32GB (4x8GB) TRIDENT Z DDR4 3600MHz CL16 1.35V Dual kit RGB LED Ram// Samsung 970 PRO NVMe 512GB // ASUS 27" MX279H Full HD HDMI IPS Monitör// 8tb seagate// 4 Tb WD// 2 Tb wd (Sabertooth x79 , i7 4930K, 8x4gb ddr3 ram)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate

Çevrimdışı isakaraturna

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Ynt: Mint Cinnamon yanına başka hangi linux dağıtımını kurayım
« Yanıtla #2 : 08 Temmuz 2016, 15:39:25 »
Böyle bir donanımım olsaydı şahsen tek işletim sistemi mint Kde yada Kubuntu kullanırdım.
Linux Mint candır
Gerisi heyecandır...

Çevrimdışı mkuru

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Geforce 960M
  • İşlemci: Intel Core i7-6700HQ
« Yanıtla #3 : 08 Temmuz 2016, 19:06:55 »
elementary OS çok temiz sade ve hızlı. Debian ve Ubuntu tabanlı olduğundan paket sıkıntısıda yaşamazsınız. Tabii her ubuntu paketini kuramayabilirsiniz ama bir çoğu sorunsuz yükleniyor.  Masaüstü ortamı  Pantheon isimli biraz MacOS' u andıran fakat bir MacOS kopyasıda olmayan dağıtım tarafından geliştirilen bir masa üstü ortamı. Kendine özgü bir kullanımı var. Kısa süre içerisinde yeni bir sürümü çıkacak beta versiyonu yayınlandı fakat bu beta versiyonunu kurmayın bence. Kararlı sürümüde eski diye kurmak istemeyebilirsiniz ama çok zevkli bir dağıtım olduğunu söylemem gerek. Özellikle elementary-tweaks ile birlikte süper oluyor. Kararlı sürümü gerçekten çok hızlı ve stabil. Bende tek bir sıkıntı bile çıkarmadan yüklendi ve çalışıyor.
Bir başka alternatif de deepin olabilir. Çin dağıtımı olmasına rağmen Türkçe desteği var. Geçenlerde kardeşimin bilgisayarına format atıyordum ve bir şu dağıtımı deneyeyim dedim. Denediğim ilk Asya dağıtımı olacaktı. Beni baya bir şaşırttı doğrusu gayet güzel bir arayüz ile geliyor. Uygulama yöneticisi baya zengin bir içeriğe sahip ve kurulu gelen uygulamalarda baya çeşitli. Öyleki steam, Crossover, playonlinux ve  daha bir çok program yüklü olarak geliyor.Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam sahipli ekran kartı sürücüleri yüklü geliyordu yada kurulum sırasında seçenek sonuyordu.(O gün okadar çok dağıtımı denedikki can sıkıntısından, karıştırmış olabilirim :D) Kurup biraz kurcaladıktan sonra kaldıracaktık güya ama elimiz kaldırmaya gitmedi. Kardeşim şuan ikinci işletim sistemi olarak deepin kullanıyor.  Masa üstü ortamı deepin DE, bazı açılardan Windows 8 - 10 bazı açılardan MacOS' u andırıyor ama yine deepin de kendine özgü diyebilirim.

Eh bunlarda olmasa https://distrowatch.com/ dan seç beğen al(kur). :D
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2016, 19:13:41 Gönderen: mkuru »

Çevrimdışı efes3434

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint KDE, Kubuntu
  • Masaüstü Ortamı: Kde
  • Grafik Kartı: GTX 1080
  • İşlemci: AMD 1800x
« Yanıtla #4 : 08 Temmuz 2016, 21:48:08 »
Böyle bir donanımım olsaydı şahsen tek işletim sistemi mint Kde yada Kubuntu kullanırdım.
.

Kubuntuyu kurdum.  3lü önyüklemeyide yaptım istediğimi başlatabiliyorum başlangıçta. Mint KDE 18 sürümü çıkınca onu da değiştireceğim cinnamonla. Teşekkürler

Edit 17.3 mint kdeyi kuruyorum şimdi.
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2016, 10:52:32 Gönderen: efes3434 »
AMD Ryzen 7 1800X 3.6 GHZ//NZXT Kraken X62 (NOCTUA NH-U12S SE)// ASUS C6H/ ASUS ROG GeForce GTX 1080 STRIX-A8G-GAMING//  GSKILL 32GB (4x8GB) TRIDENT Z DDR4 3600MHz CL16 1.35V Dual kit RGB LED Ram// Samsung 970 PRO NVMe 512GB // ASUS 27" MX279H Full HD HDMI IPS Monitör// 8tb seagate// 4 Tb WD// 2 Tb wd (Sabertooth x79 , i7 4930K, 8x4gb ddr3 ram)

Çevrimdışı isakaraturna

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
« Yanıtla #5 : 08 Temmuz 2016, 23:38:16 »
Yaklaşık 10-12 yıldır Linux kullanmaktayım piyasadaki tüm dağıtım ve masaüstü ortamlarını denemişimdir.Sanırım birçoğumuzun ortak sıkıntısı bu onu dene bunu dene derken bilgisayar başında saatlerimizi harcıyoruz. Yeni başlayacak arkadaşlara benim önerim bir dağıtımı beğendikten sonra yada bir masaüstünü beğendikten sonra onunla devam etmeleri şıpsevdi olmamaları özgürlük çok güzel birşey ama bazen bilgisayar başında bu dağıtımın yeni sürümü Nasıl acaba diye geçirdiğim saatleri bir programa dili öğrenmek için harcasaydım şu anda kendi programlarımı yazacak seviyeye gelirdim diyorum. Benim kişisel fikrimi soracak olursanız düşük özellikli bir bilgisayar için xfce iyi bir bilgisayarınız varsa da mint kde den vazgeçmeyin derim. Web sitelerinde rastlamışsınızdır ubuntu kurduktan sonra yüklenmesi gereken 16 program yada adım yazılarını Mint Kde kurunca sadece Gdebi kuruyorum geri kalan full oluyor. Tüm masaüstleri için bir veya birkaç özelliği eksik sayabilirim ama kde tamdır en basitinden Ubuntu'da kod yazmadan ekran kapanınca bilgisayarı kapatsın özelliğini ekleyemezsiniz yada duvar kağıdım slayt geçişi olsun diyemezsiniz Elementary os da pencere simge durumuna küçült butonu yoktur birşeyleri karıştırmanız gerekir PDF okurken okuyucunuz içerisinde screenshot özelliği birçok dağıtımda yoktur ve Kde ye ait okular kurmak durumunda kalırsınız. Cinnamon masa üstünde simge boyutunu %100 yaparsınız küçük görünürü %150 çok büyüktür garip durur ve arası yoktur malesef.özellikle benim gibi çevresine de Linux kurduran biri iseniz muhatabınız bunun gibi basit işleri bile yapamayan bir sistemi bilgisayarında istemeyecektir. İşin özü şu ki ben Kde kullanıyorum ve 2 ve üstü bir raminiz varsa Kde kurup yeni projelerle uğraşmanızı Pyton vb gibi programcılık dillerini öğrenmenizi tavsiye ediyorum.Bilgisayar başında saatler harcamak yerine işinizi halledip sevdiklerinize Zaman ayırın diyorum
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2016, 23:46:19 Gönderen: isakaraturna »
Linux Mint candır
Gerisi heyecandır...