Bu soru işaretlerini nerede alıyorsunuz? Html dosyasında mı? Html dosyasında alıyorsanız aşağıdaki satırları < head> </ head> arasında eklemeyi deneyebilirsiniz.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
Ayrıca /etc/mysql/my.cnf dosyasında ki [mysql] etiketinin altına satırını eklemeyi de deneyebilirsiniz.
Yok doğrudan veri tabanı üzerinde çalışıyorum ve konsole dan çalışıyorum genelde. Phpmyadmin kullanmamaya özen gösteriyorum şuan. Tablo oluşturma sorgu konsole üzerinden yapıyorum.
Kendi oluşturduğum veri tabanları üzerinden çalışmaya çalışıyorum. Tablo oluştururken charset i belirledim diye MySQL yapılandırma dosyasına bakmıyorum. Ancak ilk yapmam gereken şey olmalıydı aslında. Kurulum aşamasına çok dikkate eder ve o aşama da bu işleri hallederdim genelde. Dolaysı ile ikinci söylediğin seçenek işe yaramalı diye düşünüyorum.
Bir başka sorum daha olacak. Tabloda bir alan belirlemek istiyorum. "Dolu" yada "Boş" şeklinde olacak. Üçüncü bir alternatif yok. Veri tabanında bu alanı boolean olarak belirleyip 0-1 daha sonra buraya bağlandığım arayüzden işi halletmek ne kadar mantıklı ? Yada belirlediğim alan char olsa mesela. Sadece dolu veya boş olacak şekilde veri girilmesini sağlamam mümkünmü. Ben işi daha çok veri tabanında halletmek istiyorum.
Mesajlar Birleştirildi.
Phpmyadmin den tablolara yeniden bir göz atınca farkettim. Tablodaki alanlar latin1 swedish_ci olarak değişmişler. Oysa hem veri tabanını oluştururken hem tablo oluştururken karakter setini türkçe olarak belirlediğime eminim. Bu arada [mysq] etiketinin altına latin default-character-set=latin5 satırınıda ekledim.
Bundan farklı olarak sorduğum soru için ayrı başlık mı açsam acaba ?