Gönderen Konu: harddisk sıfırlama ?  (Okunma sayısı 2886 defa)

Çevrimdışı asleli

• Çok Yeni Penguen
  • *
harddisk sıfırlama ?
« : 30 Nisan 2016, 13:54:42 »
ikinci el bir dizüstü bilgisayar aldım. bu dizüstüne işletim sistemi kurmadan önce harddiskini sıfırlamak istiyorum. yani hiç bir şekilde benden önce bilgi kalmasını istemiyorum. acaba bunu nasıl gerçekleştirebilirim.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: harddisk sıfırlama ?
« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2016, 14:25:20 »
diske format atarken, bölünmüş diskler varsa silip / biçimlendirip kuruluma başlayabilirsin, zaten bu esnada diskler biçimlenecek ve içerisindeki veriler silinecektir. ayrıca bir işlem yapmana gerek yok.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı asleli

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2016, 14:42:20 »
ama internette çeşitli programlar var hdd üstüne iki üç defa yazma işlemi yaparak bilgilerin sıfırlıyor hdd'yi. bu şekilde yapabileceğimiz bir tavsiyeniz varmı.

bu yeni aldığım laptopa linux mint kuracağım acaba kurulduktan sonra herhangi bir program veya komut ile bu şekilde bir işlem gerçekleştirmem mümkün mü?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2016, 15:28:46 »
Disk boşluğundaki silinmiş  verilerin olası kalıntıları, eğer Cinnamon masaüstünü kullanıyorsanız nemo-wipe eklentisi ile güvenli olarak ortan kaldırılabilir.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1557.msg9796#msg9796

Diskin boyutuna bunun çok ama çok uzun bir işlem olacağını hatırlatalım, bu işlemi sistemi uzun süre kullanmayacağınız bir ara (örneğin gece yattığınızda vb. olabilir) yapmanızı öneririm.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı naturetree

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2016, 18:31:11 »
Ben de yakında laptopumu satmayı düşünüyorum. Bellkteki bilgilerin yüzde yüz silindiğinden nasıl emin olabilirim?