Gönderen Konu: Kablosuz Klavye ve Mouse Usb Sorunu  (Okunma sayısı 3152 defa)

Çevrimdışı jarni

• Çok Yeni Penguen
  • *
Kablosuz Klavye ve Mouse Usb Sorunu
« : 10 Ekim 2016, 14:27:41 »
Arkadaşlar merhaba Uzun süre sonra tekrar linuxa dönüş yaptım windowsun hantallıgından dolayı.

Linuxmint 18 sarah cinnamon kulanıyorum su anda soyleyeceklerim haricinde hiçbir sıkıntı yok

Sorunum başlıktanda anlasılacagı gibi kablosuz usb mouse sorunu.
Bir cok konu acılmıs ancak benım derdıme yakını yok.

Sorunum su

Grub ekranında klavye calısıyor. bios ayarlarında usb legacy yada usb portların hepsi enable  . Bazı konularda windowsun hızlı baslatıcısını kapatın denmiş onuda yaptım.
Linux acıldıgında usb klavye ve mouseun stickleri  hangi usbi girişinde takılı olursa olsun rastlantısal sekilde ya calısıyor yada calısmıyor . Bazen stickleri cıkarıp yeniden takmak yada baska porta takmak sorunu cozuyor.
Ancak aynı portlar üzerinde hiç bir zaman pc acıldıgında direk calısmadı yada cıkarıp takmam yada yer degistirmem gerekiyor ki bazen hiç birisi calısmayabiliyor.
Her pc açısımda kasanın arkasında fare gibi dolanıyorum acaba su anda calıstımı diye :D

Güncellemelerim tam , tavsiye üzerine güncelleme seviyesi 4. seviyede cekirdek güncellemesi yapmadım..

Klavye markasını su an hatırlayamadım ofisteyim. Ama mouse dandik degil a4 tech ga41 810 FL