Gönderen Konu: Lenovo Ideapad 100S Celeron N3050 Netbook  (Okunma sayısı 4613 defa)

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Lenovo Ideapad 100S Celeron N3050 Netbook
« : 18 Eylül 2016, 12:28:18 »
Merhaba Arkadaşlar!

İlk olarak doğru konunun altında mıyım emin değilim. Bilgisayarlar konusu olmadığı için diğer donanımlar başlığının altına açtım.

Masaüstü bilgisayarım var 2008 de aldığım, özellikleri şu şekilde:

intel core 2 duo E7400 işlemci,
2GB ddr2 ram
sata2 destekli bir anakart,
120 GB sandisk ssd,
1GB nvidia geforce 9600GT

Ve bu sistemin üzerinde Linux Mint 18 - Cinnamon 32bit işletim sistemi yüklü. Ben bir bilgisayar programcılığı öğrencisi olarak bu bilgisayarda delphi, photoshop, dreamweaver çalıştırdım, python3 dilini öğrendim, şuan da netbeans IDE ile C öğreniyorum.
Tek sorunum bu bilgisayarın taşınabilir olmaması. Bilgisayarımdan kesinlikle memnunum. SSD sayesinde de her işimi (internet, programlama, video, film vsvs) hızlı bir şekilde hallediyorum.
Yoksa paramı çöpe atmış mı olurum? Biraz daha biriktirip 4-5 bin e ultrabook mu almalıyım? Bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa nerede sorun yaşadıklarını, yavaşlık yaşayıp yaşamadıklarını yazabilirler mi?

Bir yandan da masaüstü bilgisayarım olacağı için işlem gücü gereken ağır işlerde eve dönünce masaüstüne geçiş yaparım.

Okula bilgisayar götürüp bazı boş vakitlerimde kütüphanede C çalışmak için istiyorum bu makineyi. Özellikler linki:
http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-100s-celeron-n3050-1-6ghz-2gbram-32gb-hdd-14-int-w10-notebook.html#ozellikler

Çevrimdışı Liva

• Penguen
  • Basit Düzey Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: AMD Radeon R4 and R5 Graphics
  • İşlemci: AMD A6 Quad Core 1.8 Ghz
Ynt: Lenovo Ideapad 100S Celeron N3050 Netbook
« Yanıtla #1 : 18 Eylül 2016, 13:03:59 »
Şu anlık belirli bir limitiniz var mı? Şu kadara kadar olan laptopları alabilirim diyebileceğiniz? Lenovo'nun bilgisayarlarından kesinlikle şaşmayın. Ben de kullanıyorum ve soğutucu vs kullanmadan masanın üstünde 2 saattir açık ve 38 derece olarak gösteriyor. Diğer marka laptoplarda çok fazla ısınma oluyor. Eğer bütçeniz varsa yine de daha iyi bir Lenovo laptop bakmanızı tavsiye ederim. Alacağınız laptopta kesinlikle SSD olsun. Sonuçta SSD'li bilgisayarlar çoğaldı ve ileriye yönelik düşünüldüğünde mutlaka olması gereken bir donanım.
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Ynt: Lenovo Ideapad 100S Celeron N3050 Netbook
« Yanıtla #2 : 18 Eylül 2016, 14:15:11 »
Şu anlık belirli bir limitiniz var mı? Şu kadara kadar olan laptopları alabilirim diyebileceğiniz? Lenovo'nun bilgisayarlarından kesinlikle şaşmayın. Ben de kullanıyorum ve soğutucu vs kullanmadan masanın üstünde 2 saattir açık ve 38 derece olarak gösteriyor. Diğer marka laptoplarda çok fazla ısınma oluyor. Eğer bütçeniz varsa yine de daha iyi bir Lenovo laptop bakmanızı tavsiye ederim. Alacağınız laptopta kesinlikle SSD olsun. Sonuçta SSD'li bilgisayarlar çoğaldı ve ileriye yönelik düşünüldüğünde mutlaka olması gereken bir donanım.
Bütçem şuan için kısıtlı ve kriterim hafif olması olduğundan bu ürüne bakıyorum. Yorum yapan çoğu kişi windows 10 la kullandıkları için, linux ve hafif bir  masaüstü ortamı ile beklentime cevap verebilir mi bilemiyorum. SSD yuvasının olmasını ben de istiyorum. Bu ürün de sanırım öyle bir yuva yok. Anakartla birleştirilimiş bir depolaması var. Beklentilerim python3 ile C kodu yazdırabilmesi ve derleme, çalıştırma işlerini yapabilmesi.

Ya da para biriktirmeye başlayıp 1-2 sene içerisinde ultrabook da alabilirim.