Gönderen Konu: lightDM yada MDM  (Okunma sayısı 5010 defa)

Çevrimdışı scripard

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint kde
lightDM yada MDM
« : 15 Mayıs 2014, 15:04:42 »
Merhabalar ben optimus teknolojisi olan acer v3 571g laptopuma linuxmint kde kurdum. buraya kadar sıkıntı yok. sonra nvidia sürücülerini kurmak istedim. internetten araştırdım hatırlamadığım bir sitede söylendiği gibi nvidia sürücülerini kurdum. kurulum sırasında benden LightDM yada MDM den birini seçmemi istedi bende üsttekini yani lightdm yi seçtim kurlumu yaptım. Bilgisayarı yeniden başlattım linuxmintkde logosunda takıldı kaldı yarım saatten fazla öylece bıraktım tık yok. Ayarları nasıl düzeltebilirim Acil yardım ederseniz sevinirim. teşekkürler.

Çevrimdışı scripard

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: lightDM yada MDM
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2014, 15:28:36 »
Bilgisayarı yeniden başlattım başlangıçta shifte basarak grub menüsünü açtım ve recovery modda açtım şifremi girdim root oldum.  dpkg-reconfigure mdm komutunu verdim fakat buseferde 'usr/bin/gdmflexiserver' dosyasının salt okunur olduğunu silinemediğini söyledi. bende izinleri değiştireyim dedim chmod ile izinlerini değiştirmek istedim fakat herseferinde izinler değiştiriliyor diyip tekrar salt okunur olarak bırakıyor. Yani MDM yi tekrar ayarlayamıyorum.
(Belirtmek istedim)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2014, 15:40:44 »
Normalde Nvidia sürücüsü kurulumunda LightDM ile ilgili bir bağımlılık yoktur. Siz farklı nasıl kurlum yaptınızda paket yöneticisi LightDM'yi kurmak istedi? Acaba nvidia-prime kurulumunu denemiş olabilir misiniz?

Kurtarma kipinde diske yazma hakkı elde etmek için aşağıdaki komutu deneyiniz.

Kod: [Seç]
mount -o remount,rw /
Ayrıca sistemin takılı kaldığı yerde CTRL+ALT+F1 tuşlarına basarak TTY1 uçbirimine ulaşmayı deneyiniz. TTY1'de oturum açıp aşağıdaki komut ile MDM pencere yöneticisini varsayılan yapabilirsiniz.

sudo dpkg-reconfigure mdm
Lightdm kurulurken unity-greeter paketi kurulmadığı için sorun yaşadınız sanırım, aşağıdaki komutları deneyerek LightDM kurulumu yapabilirsiniz.

sudo apt-get install --no-install-recommends unity-geeter
sudo dpkg-reconfigure lightdm

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı scripard

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2014, 15:49:48 »
:) evet nvidia prime kurulumu vardı. şimdi dediklerinizi bir deneyelim. sonucu yazarım.

Çevrimdışı scripard

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2014, 16:16:32 »
Yığınla yeni hata aldım yeniden format atacağım. Çok sıkıldım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2014, 16:18:01 »
Hatayı/hataları ne yaparken aldığınızı ve hatanın ne olduğunu mümkün olduğunca paylaşsanız, sorunun çözümü için faydalı olabilirdi.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]