Gönderen Konu: Mate Masaüstünden Cinnamon Masaüstüne Geçmek İstiyorum Bu Konu Hakkında Soruları  (Okunma sayısı 4224 defa)

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: gnome
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
Arkadaşlar merhaba

Mate masaüstünden Cinnamon masaüstüne geçmek istiyorum ve bu konu hakkında açılmış konular  var biliyorum ancak bana özel sorunlar ve sorularım var.

1. Harddiskimde 2.3 GB yer kaldı, Cinnamon masaüstüne geçişte  bu bir sorun oluşturur mu?

2. Sistemim İntel Pentium D Ati R5 450 bu donanım ile Cinnamon masaüstünde bir sorun yaşar mıyım?

3. Cinnamon ve Mate hangisi daha hafiftir?

4. Cinnamon masaüstüne geçtiğimde bilgisayarımdaki herhangibir veri veya bir program veya tarayıcımdaki web geçmişi gibi şeyler zarar görür mü?

Çevrimdışı Toros

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Fedora
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: AMD Vega 11
  • İşlemci: AMD Ryzen 5
1. Çok fazla disk alanı kullanacağını sanmıyorum.
2. Ekran kartı yeterli. Zaten Cinnamon kullanabilmek için GPU çekirdek frekansı 300mhz olsa yeterli.
3. Mate daha hafiftir. Gerçi ilk defa Cinnamon kullanan biri olarak Cinnamon,  Gnome kadar ağır değilmiş diyebilirim.
4. Diğer programlar, ve tarayıcı geçmişi olduğu gibi kalır.

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: gnome
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
1. Çok fazla disk alanı kullanacağını sanmıyorum.
2. Ekran kartı yeterli. Zaten Cinnamon kullanabilmek için GPU çekirdek frekansı 300mhz olsa yeterli.
3. Mate daha hafiftir. Gerçi ilk defa Cinnamon kullanan biri olarak Cinnamon,  Gnome kadar ağır değilmiş diyebilirim.
4. Diğer programlar, ve tarayıcı geçmişi olduğu gibi kalır.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.