Gönderen Konu: Masaüstündeki aynı simgeler 2 tane oluşması  (Okunma sayısı 5990 defa)

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
  • Grafik Kartı: Ati
  • İşlemci: Amd
Masaüstündeki aynı simgeler 2 tane oluşması
« : 14 Kasım 2016, 00:18:18 »
Merhabalar açıkcası başlığa ne yazacağımıda şaşırdım.Problemi gördüğümde de şaşırdım.Masaüstündeki simgelerden çift oldu.Yeniden başlatmama rağmen aynı problem devam ediyor.Bazı simgelere tıklanmıyor.

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
Ynt: Masaüstündeki aynı simgeler 2 tane oluşması
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2016, 13:12:11 »
Bende bunun oluşması misal cınnamon yanına mate yüklediğimde oluşur. . Sizde böyle bir ihtimal varsa bundan dır diye düşünüyorum.  Farklı ihtimal varsa bunu da bilmiyorum.  Eğer benim dediğim gibi ise ben  bu olyda masaüstünden  birini feda ederdim
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2016, 15:33:47 Gönderen: Trust »
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 14 Kasım 2016, 14:36:12 »
Lütfen sorunlar hakkında daha fazla bilgi paylaşmaya özen gösterelim.

Örneğin hangi sürümü/masaüstü ortamını kullanıyorsunuz.
Kullandığınız masaüstü ortamının yanına başka bir masaüstü ortamı eklediniz mi?
Bahsi geçen sorun hangi masaüstü ortamında oluşuyor?

Eğer sorun MATE masaüstünde ise aşğaıdaki komutları uçbirimde çalıştırıp oturumu yeniden başlatmayı deneyiniz.

Kod: [Seç]
xdg-mime default caja-folder-handler.desktop inode/directory application/x-mate-saved-search application x-gnome-saved-search
gsettings set org.mate.session.required-components filemanager caja
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #3 : 14 Kasım 2016, 18:50:36 »
Dün gece aşırı yorgundum kusura bakmayın arkadaşlar.Hemen bilgi vereyim ;

Mint 17.3 Cinnamon kullanıyorum.Masaüstü ortamına başka bir masaüstü eklemedim.Veya MATE kurmadım.Açıkcası dün hiç bir işlem yapmadım ama böyle bir problem oldu.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2016, 18:51:49 Gönderen: _X_ »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 15 Kasım 2016, 12:02:01 »
Aşağıdaki komutların çıktılarına bakalım.

xdg-mime query default inode/directory
dpkg -l | grep mint-meta

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #5 : 15 Kasım 2016, 12:55:42 »
xdg-mime query default inode/directory
nemo.desktop

dpkg -l | grep mint-meta
ii  mint-meta-cinnamon                                          2015.12.21                                          all          Set of packages installed by default in the Cinnamon edition of Linux Mint
ii  mint-meta-codecs                                            2015.06.11                                          amd64        All the packages required for multimedia support in Linux Mint.
ii  mint-meta-core                                              2015.12.21                                          all          Core Linux Mint packages

Hocam işin ilginç tarafı masaüstü arka plan resmini değiştirdiğimde masaüstü simgelerde değişiyor,Yani arka plana farklı bir masaüstü resmini koyunca ilk fotoğraftaki gibi 2 adet aynı simge oluşuyor,farklı masaüstü resmini arka plan olarak eklediğimde bu masaüstü simgeleri siliniyor.Hayatımda böyle bir problem ile ilk defa karşılaşıyorum  :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 15 Kasım 2016, 13:25:44 »
Biz eskiden arkadaşların PC'lerinde masaüstünün ekran görüntüsünü alıp, sonra bunu arkaplan olarak değiştirir ve masaüstündeki simgeleri gizlerdik. Sonra arkadaş masaüstündeki dosya veya dizinlere erişmek için tırmalayıp durur, bizde karnımız ağrıyarak gülerdik. Böyle bir muzip durum olabilir mi acaba?

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #7 : 15 Kasım 2016, 13:37:23 »
Biz eskiden arkadaşların PC'lerinde masaüstünün ekran görüntüsünü alıp, sonra bunu arkaplan olarak değiştirir ve masaüstündeki simgeleri gizlerdik. Sonra arkadaş masaüstündeki dosya veya dizinlere erişmek için tırmalayıp durur, bizde karnımız ağrıyarak gülerdik. Böyle bir muzip durum olabilir mi acaba?

Hocam kaç gündür yorgun geliyorum eve ve pc başında çokta oturma şansım olmuyor ancak ondan ziyade pc de aşırı ısınma vs. de oluyor zorlayacak işlem yapmamasına rağmen.Açıkcası kafama takılan şey tamam linux ta virus konusu windows gibi değil ancak.Yine de bir önerdiğiniz program varmıdır.Taratmak için.Çünkü indirilenler kısmında hiç indirmediğim dosyalar vs. vardı sildim.