Gönderen Konu: Linux Mint yanına nasıl MS Windows 10 kurabilirim?  (Okunma sayısı 3105 defa)

Çevrimdışı silk

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18 "Sarah"
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel Haswell, Nvidia GeForce 820M
  • İşlemci: 4. Generation Intel Core i5
Linux Mint yanına nasıl MS Windows 10 kurabilirim?
« : 15 Kasım 2016, 22:44:41 »
Merhabalar, kişisel işletim sistemi olarak Linux Mint kullanıyorum ama bazı gereksinimlerim yüzünden MS Windows 10 kurmam gerekli. Bunu şimdiki işletim sistemimi silmeden yapmamın bir yolu var mı? Wine veya bunun gibi bir simülator kullanmak istemiyorum.

Çevrimdışı KarboMint

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Manjaro KDE Edition + LinuxMint Tara
Ynt: Linux Mint yanına nasıl MS Windows 10 kurabilirim?
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2016, 23:05:16 »
USB flash  belleğe live olarak çalışabilen bir dağıtım (distro) yükleyin. LinuxMint, Ubuntu vb. olabilir.

PC,  USB flash bellekten  boot ettikten sonra Gparted uygulamasını yükleyin.

Gparted uygulamasıyla LinuxMint'in kurulu olduğu bölütü (partisyonu) windows 10 kurulumuna yer kalacak kadar küçültün. 

Akabinde windows 10 kurulum medyasını PC ye takarak reboot edin ve biçimlendirilmemiş alana kurulum yapın.

Kurulumdan sonra Windows, Grub önyükleyicisini silip kendi önyükleyicisini kuracağı için ya Easybcd uygulaması vasıtasıyla windows önyükleyicisine LinuxMint'i ekleyebilirsiniz ya da USB flash belleğe kurduğunuz live dağıtım yardımıyla chroot işlemi yaparak Grub önyükleyicisini tekrar kurabilirsiniz ya da yine USB flash belleğe kurduğunuz live dağıtım yardımıyla boot-repair-disk uygulamasını kurup Grub önyükleyicisini Windows seçeneğini içerecek şekilde yeniden kurabilirsiniz.

« Son Düzenleme: 15 Kasım 2016, 23:18:03 Gönderen: KarboMint »
from freedom came elegance

Çevrimdışı silk

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18 "Sarah"
  • Grafik Kartı: Intel Haswell, Nvidia GeForce 820M
  • İşlemci: 4. Generation Intel Core i5
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2016, 19:50:04 »
Acaba şu boot-repair-disk paketini biraz açıklayabilir misiniz? Tam olarak ne yapmam gerekli?

Çevrimdışı Bluerays

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
  • Grafik Kartı: GT740
  • İşlemci: Core 2 Quad
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2016, 15:01:04 »
USB flash  belleğe live olarak çalışabilen bir dağıtım (distro) yükleyin. LinuxMint, Ubuntu vb. olabilir.

PC,  USB flash bellekten  boot ettikten sonra Gparted uygulamasını yükleyin.

Gparted uygulamasıyla LinuxMint'in kurulu olduğu bölütü (partisyonu) windows 10 kurulumuna yer kalacak kadar küçültün. 

Akabinde windows 10 kurulum medyasını PC ye takarak reboot edin ve biçimlendirilmemiş alana kurulum yapın.

Kurulumdan sonra Windows, Grub önyükleyicisini silip kendi önyükleyicisini kuracağı için ya Easybcd uygulaması vasıtasıyla windows önyükleyicisine LinuxMint'i ekleyebilirsiniz ya da USB flash belleğe kurduğunuz live dağıtım yardımıyla chroot işlemi yaparak Grub önyükleyicisini tekrar kurabilirsiniz ya da yine USB flash belleğe kurduğunuz live dağıtım yardımıyla boot-repair-disk uygulamasını kurup Grub önyükleyicisini Windows seçeneğini içerecek şekilde yeniden kurabilirsiniz.

Linux dağılımıyla USB yi boot edip oradan başlattıkdan sonra bahsettiğiniz yazılımı kurup, HDD'ye bölüm açacağım ve açtığım bölüme bilgisayarı Windows yükleyeceğim, doğru mudur?

Birde bahsettiğiniz şekilde farklı bir sata HDD üzerinden bölüm oluşturup oraya kurmak istediğimiz zaman da yine aynı şekilde sorun yaşamayız, değil mi?