Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux Mint Geç Açılma Sorunu  (Okunma sayısı 4122 defa)

Çevrimdışı gedix

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Serena
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
[Çözüldü] Linux Mint Geç Açılma Sorunu
« : 05 Ocak 2017, 12:08:12 »
Merhaba iyi günler,
Uzun süredir aklımda olan tamamen Linux işletim sistemi kullanma niyetimi sonunda gerçekleştirdim ve bu sabah Linux Mint 18.1 Serena dağıtımını bilgisayarıma kurdum. Her şey çok güzel ve istediğimi bu dağıtımda tamamen buldum fakat sistemin kapanış süresi çok daha hızlıyken açılış süresinden memnun değilim. Forumda konu kirliliği yaratmamak amacıyla geçmiş konuları inceledim ve oradaki çözümleri de denedim bir sonuç alamadım eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şayet istenirse diye hazırladım; http://paste2.org/a4kAwda6
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2017, 17:21:17 Gönderen: gedix »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint Geç Açılma Sorunu
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2017, 09:20:30 »
Size de merhaba,

Öncelikle dosya sisteminizi taratmanızı öneririm, kurtarma kipi altında bunu kolayca yapabileceğiniz bir seçenek mevcut.

Ayrıca aşağıdaki bağlantıda anlatıldığı biçimde IPV6'yı kalıcı olarak pasifleştirmek denenebilir.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=6275.msg39574#msg39574

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı gedix

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Serena
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2017, 12:13:40 »
Çok teşekkür ederim, gözle görülür bir hızlanma oldu açılışta. Bu soruya ek olarak bilgisayar performansını arttırmak için yapabileceğim başka bir uygulama var mıdır?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2017, 17:03:06 »
Rica ederiz.

Forumda aynı başlık altında birden fazla konu hakkında konuşmuyoruz, bu sebeple sorun çözüldüyse konuyu etiketlerseniz akabinde kilitleyebiliriz.

[warning]Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında[/warning]

İnce ayarlarla/hızlandırma ile ilgili forumda konuların olması gerekiyor, bunun için forum içi aramayı kullanabilirsiniz. Bulamazsanız yeni konu açabilirsiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]