Gönderen Konu: Neden Smf Forum  (Okunma sayısı 5543 defa)

Çevrimdışı thezalim02

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Miny-t
  • Masaüstü Ortamı: CINNAMON
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: İntel
Neden Smf Forum
« : 02 Şubat 2017, 19:56:00 »
Merhabalar Ben Webmaster Mahmut Gazihan Arslan Sizlere Bir Sorum Olacak Neden Forum Smf Xenforo Niye Kullanılmamış

Çevrimdışı spero

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Arch
Ynt: Neden Smf Forum
« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2017, 21:09:03 »
Xenforo, vBulletin gibi forum sistemlerinin lisans ücreti epey el yakıyor olduğundan dolayı olabilir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı thezalim02

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2017, 21:11:05 »
Tamamda Genelikle Herkes Lisanslı Kullanmıyorki İlk önce null kulan sonra baktın site kazandırıyor lisans al

Çevrimdışı spero

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Arch
« Yanıtla #3 : 02 Şubat 2017, 21:20:20 »
Tamamda Genelikle Herkes Lisanslı Kullanmıyorki İlk önce null kulan sonra baktın site kazandırıyor lisans al

Bu dediğiniz olay bu forumun vizyonuna tamamen aykırı bir hareket zaten.  :)
Dediğiniz olay her ne kadar yaygın da olsa sonuçta yasadışı. En azından SMF'nin kodları açık ve lisansı ücretsiz.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #4 : 02 Şubat 2017, 21:23:49 »
Merhabalar Mahmut bey,

Öncelikle hoş geldiniz. Bildiğiniz üzere bizler açık kaynak yazılıma önem ve destek veren bir topluluğuz. Benimsediğimiz bu felsefede açık kaynak olmayan veya ücretli bir yazılım kullanmak yaptığımız işe ters düşmektedir. Bu sebeple hem uzun yıllardır kullandığımız (daha önce ki linux toplulukları da dahil) forum yazılımı olması hem de ücretsiz olması SMF'i tercih etmemize sebep oldu. Ayrıca topluluğumuzun forumun header kısmındaki google adsense reklamı dışında herhangi bir gelir kaynağı olmaması, bu reklamların hosting, SSL, alan adı gibi masrafları karşılamaya anca yettiğini düşünürsek lisanslı ve ücretli yazılımlar bize maddi anlamda külfetli olacağını söyleyebiliriz. Sonuç itibari ile maddi ve kâr amacı gütmeyen bir topluluk olarak, ancak elimizden geldiğince bu şekilde kendi yağımızda kavruluyoruz. Gönül ister ki durumlar ve imkanlar daha fazla olsun, onu kullanalım ama halimizden de şikayetçi değiliz açıkçası. Kalkıpta null, warez, tarzı yazılımlar kullanacak değiliz değil mi :)
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı thezalim02

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 02 Şubat 2017, 21:41:09 »
yok maksat o değil biliyorsunuz olayı tamamıyla anladımsmf tercih etme amacınızı

Mesajlar Birleştirildi.
Bende Bu güzel Topluluğa Yardımcı Olmak İstiyorum Haklısınız Neden SMF Sef Url Kullanmadınız sayın adminim
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2017, 21:43:21 Gönderen: thezalim02 »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #6 : 02 Şubat 2017, 21:53:29 »
Alışıla gelmiş eski düzen diyebiliriz, ayrıca bazen konu başlıkları o kadar uzun oluyor ki, ister istemez url adresi de öyle bir hal alıyor ki, görsel olarak göze kötü geliyor. Örnek vermek gerekirse,
Ynt: 0% [Başlıklar bekleniyor] [Başlıklar bekleniyor] [Başlıklar bekleniyor] [ bu başlıkta sef url kullandığımızı düşün, böyle mi daha rahatsız edici olurdu yoksa, https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=7568 böyle olması mı ? ayrıca bizim SEO kasma gibi bir gayemizde yok malum, zaten tek bir şeye hizmet ediyoruz bizden bu ülkede bir tane var, ikincisi yok. Ondan daha iyi sıralama da olalım, daha üste çıkalım, bizim ki ondan önce çıksın gibi bir dedimiz yok kısacası. (Eğer o anlamda soruyorsanız) :) Biraz eski kafalı olduğumuz doğrudur uzun lafın kısası :)
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı thezalim02

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 02 Şubat 2017, 22:00:32 »
Haşşa Sadece Yenilik İyidir Nasıl Ki Kararlı Sürüm Serena 18.1 Kararlı Çıkıyorsa Sef Url İle öne Çıkmak değildir . Saygı Değer Adminim Türklerin Geride Kalmasını Hiç İstemem Biliyorsunuzki Alternatifler Çok Artı SSL Artık Bedava Veriliyor  :) Hemde Sonsuza Kadar Sayfa Hızlanıyor Hotlink Koruması Ve Son olarak optimizasyon ve forumda bir sıkıntı oldumu cache yani kopyasını göstermek düşünsenize forumda bir sıkıntı çıktı yayını durdu ama durmasaydı belki bir sürü insana yararlı bilgi olacaktı sizce mantıklı değilmi adminim ondan söylüyorum. Linux Formu Olarak Öne Çıkmak Daha iyidir niye diye sorarsanız bir kelime yazdım başka site çıktı biliyorum misyonumuz ücretsiz hizmet vermek ama refahıda düşünmek gerekiyor birde bende görevli olmak istiyorum ne şekilde mümkündür. ;)

Mesajlar Birleştirildi.
Birde Ücretsiz Hizmet Veriyorsunuz  Sizlere Bir sorum var adblock engeleme neden yapmadınız
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2017, 22:11:43 Gönderen: thezalim02 »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #8 : 02 Şubat 2017, 22:21:09 »
Yenilik her zaman iyidir tabii, doğru kullanıldığı taktirde. Önerileriniz için teşekkür ederim. Görevli olmak konusuna gelince, buna sadece benim karar vermem mümkün değil, topluluk forumu olduğumuz gibi kararlar da bir kişinin ağzından değil topluluk / forum yöneticileri tarafından ortak alınıyor, ancak açık konuşmak gerekirse ekibe kattığımız arkadaşlar genelde forumda belirli bir süre zaman geçirmiş, emek harcamış bu işte istekli ve gönüllü arkadaşlar oluyor. Henüz sizi tanımıyoruz, bu sebeple ortak görüşün olumlu olacağını pek sanmıyorum doğrusu.

Çevrimdışı thezalim02

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 02 Şubat 2017, 22:29:24 »

Cinnamon, KDE, MATE. Bu Ekrandan 3 den hangisi

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #10 : 02 Şubat 2017, 22:33:50 »

Gösterdiğiniz görselin tam hali burada, Cinnamon Masaüstü, Minty teması.

Çevrimdışı technoyes

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Durum: Vahim !
« Yanıtla #11 : 28 Şubat 2017, 13:35:11 »
Okadar yerli ve milli diyoruz, ama her alanda bunu hakkıyla uygulayamıyoruz, yaklaşık 10 yıllık geçmişi olan phpKF kullanılıp sağlam bir destek alabilseydi, belkide biz SMF gibi forumları kullanacağımıza, pek çok yabancı phpKF kullanıyor olacaktı.