Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux Mint 18.2 Kapanırken Gelen Hata Mesajı  (Okunma sayısı 3430 defa)

Çevrimdışı stalag17

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamion
  • Grafik Kartı: Nvida
  • İşlemci: İntel
Merhaba; 
Başlıkta kısaca özetlediğim gibi  sistem kapanışta 'gnome-keyring-daemon' yanıt vermiyor diyerek bir hata penceresi çıkarıyor. Bu hata için forumda bir başlık açılmış ancak konu çözülmüş diye işaretlenmiş.  Çözüm için önerilen şu iki komut 'killall -9 gnome-keyring-daemon, rm -rf ~/.gnome2/keyrings' sadece o oturumda işe yaramaktadır. Bir sonraki oturum açılışında hata yeniden ortaya çıkmaktadır. Hata için açılmış başlık: 'https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=8253.0' Sorun devam ettiği için konunun yeniden açılması gerekiyor.

İyi günler.

Mesajlar Birleştirildi.
uname -a
4.10.0-28-generic #32~16.04.2-Ubuntu SMP Thu Jul 20 10:19:48 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Yeni kernel ile sorun çözülmüş gibi duruyor ama uzun denemeden sonra kesin sonuç vereceğim. O yüzden şu an hatanın açık kalmasını rica ediyorum.

İyi günler.
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2017, 18:29:29 Gönderen: stalag17 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint 18.2 Kapanırken Gelen Hata Mesajı
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2017, 23:48:37 »
Eğer sorun çözülmezse, aşağıdaki komutlarla kapanış veya yeniden başlatma sırasında gnome-keyring-daemon arkaplan uygulamasını kapatmayı sağlayacak bir betik oluşturmayı deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
echo -e '#!/bin/bash\nkillall gnome-keyring-daemon\nexit 0' | sudo tee /etc/rc6.d/K99-kill-GKD.sh
Kod: [Seç]
sudo chmod +x /etc/rc6.d/K99-kill-GKD.sh
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı stalag17

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamion
  • Grafik Kartı: Nvida
  • İşlemci: İntel
Ynt: Linux Mint 18.2 Kapanırken Gelen Hata Mesajı
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2017, 20:24:12 »
Uzun denemeden sonra hatanın tekrarlamadığını gördüm. Hatayı kapatabilirsiniz. Eğer yeniden bu hata ile karşılaşırsam vermiş olduğunuz betiği denerim. Teşekkür ederim. İyi günler.