Gönderen Konu: Boot Manager Sorunu Windows Siyah Ekran EasyBCD  (Okunma sayısı 1940 defa)

Çevrimdışı gkhn

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
Boot Manager Sorunu Windows Siyah Ekran EasyBCD
« : 15 Kasım 2017, 17:12:20 »
Arkadaşlar Merhaba;
C:/ olarak ssd hardiskim  ve D: olarak mekanik hardiskim mevcutdur.

Sorunum şu linux mint 18.3 kurduktan sonra grup2 de windows gözüküyordu ama yok oldu belli başlı konularla çözmeye çalıştım ama olmadı ve  bir kaç daha hata vardı bende sildim 18.2 ye geri döndüm. Sonrasında grupla uğraşmayayım   rEFInd kullanayım dedim kurdum  windows ve linux olarak güzelce gözüküyordu sonra bir sudo apt-get upgrade yaptıkdan sonra açılışta tekrar grup2 gelmeye başladı orada exit yapınca benim ayarladığım rEfınd geliyordu bende bunu çözmek için windows üzerinden bootmanager programı EasyBCD kullanayım dedim kullandığımda bütün boot manager sildim. Yeni bir boot manager oluşturdum . Windows çalışsın sadece umduğum rEFInd çalışması idi ancak bu seferde windows boot manager geliyor ancak windows tıkladığımda windows açılmıyor siyah ekranda öylece kalıyor.
Linux giriş yapabiliyorum ama windows boot edemiyorum. Bunu linux üzerinden düzeltebilir miyim ?  yada grup2 ye windows getirebilme yada bu ayarların windows üzerinde nerede olduğunu sonuçta linux üzerinden c:/ yede erişebiliyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim. Windows geçiş yapmam lazım ikisiyle de çalışmalarım var.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Boot Manager Sorunu Windows Siyah Ekran EasyBCD
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2017, 17:29:34 »
Önce Windows önyükleyicisini yeniden kurun, sonra EayBCD ile Linux Mint'i Windows önyükleyicisine eklemeyi deneyin. Windows önyükleyici yeniden kurulumu konusunda buradan destek veremiyoruz. Windows için destek veren ortamlara danışabilir ya da arama motorlarından ulaşabileceğiniz önerileri uygulayabilirsiniz.

Grub önyükleyiciye Windows eklemek için aşağıdaki konudaki önerileri uygulamayı deneyebilirsiniz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=8560.0
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]