Öncelikle herkese merhabalar. Linux dünyasında yeniyim ve bazı sıkıntılar yaşadım. Forumda ki konulara göz gezdirsem de içinde bulunduğum hataya bir çözüm bulamadım ve bu konuyu açma gereği duydum. Konuyu yanlış bölüme açmamış olduğumu düşünerek yaşadığım sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. (Aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarda bu konu sayesinde sıkıntısını çözer dileğiyle.)
Sıkıntımı anlatmadan önce bana yardımcı olmak isteyen arkadaşlara bir kaç ön bilgi vermek istedim;
Anakartımın markası ve modeli MSI Z170A Gaming M5 ve Click bios 5 teknoloji destekliyor. Ekran kartımın markası modeli ise MSI NVIDIA GTX970 [Yaşadığım sorunun ekran kartıyla ilgili olduğunu düşünerek paylaşıyorum]
Linux Mint iso dosyasını:
https://linuxmint.com/edition.php?id=244 adresinden ki Torrent linki ile torrent üzerinden indirdim.
SHA256 Taramasını da 7-Zip ile yaptım:
USB Boot oluştururken Rufus ve Unetbootin Kullandım:
Secure Boot = Disable olarak USB Bellek seçili şekilde boot başlatıyorum:
Resimdeki ekrana kadar geliyorum.
Fakat hiçbir şekilde Linux Mind Arayüzüne ulaşamıyorum Alt resimde gösterdiğim hatayı alıyorum ve monitöre görüntü gelmiyor... Bilgisayar çalışmaya devam ediyor, fare ve klavye ışıkları yanıyor lakin görüntü yok monitöre görüntü gelmiyor...
-Farklı USB bellek kullandım olmadı.
-USB 2.0 ve 3.0 ikisi ile de sonuç alamadım.
-4 farklı programda usb boot belleği oluşturdum.
-Ubuntu denedim aynı sorun.
-Virtualbox ile sanalda kuruyorum aynı iso dosyası ile sorunsuz çalışıyor.
Aklıma gelmeyen daha ne çözümler uyguladım forumda gördüğüm (ctrl+alt+t ile ilgili olan hiç bir çözümü deneyemedim çünkü 4. fotoğrafta ki ekranda bu kısayol çalılmıyor.)
Bu sıkıntının çözümünü bilen, bilmese de en ufak bir fikri olan arkadaşlar burada paylaşırsanız hem bana hemde aynı sıkıntıyı yaşayıp çözümünü aramak için bu konuya ulaşan arkadaşlara çok büyük yardımınız dokunur.
Şimdiden verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim Saygılarımla...
Biraz çenem düşüktür boş kafa şişirdiysem affola...