Gönderen Konu: Kurulum Sonrası "Entering rescue mode, grub rescue" Hatası  (Okunma sayısı 2676 defa)

Çevrimdışı karpolort

• Çok Yeni Penguen
  • *
Merhaba, taşınabilir boş hard diske"linuxmint-18.2-cinnamon-64bit" kurmaya çalışıyorum. Kurulum dosyasını  "Universal USB Installer " programı ile parmak belleğe atıyorum.  Bilgisayardaki sabit hard disklerin  güç kablolarını söküp sadece kurulumu yapacağım harici hard diski çalıştıyorum.  Kurulumu sitede anlatılan farklı şekillerde de yapmayı denememe rağmen  "Entering rescue mode, grub rescue" hatası alıyorum. Acaba nerede hata yapıyorum?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Kurulum Sonrası "Entering rescue mode, grub rescue" Hatası
« Yanıtla #1 : 19 Ekim 2017, 15:56:04 »
Grub önyükleyiciyi yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.

[warning][Nasıl] Grub 2 Önyükleyisinin Onarımı / Yeniden Kurulumu[/warning]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı karpolort

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2017, 00:45:24 »
Mint, Ubuntu, Lubuntu, Debian ve birkaç dağıtımı farklı şekillerde kurmayı denedim ve anlatılan şekilde onarmaya çalıştım. Sorunu sanal sabit disk yardımıyla Windows 10 kurarak çözdüm. 5 sene uğraştıktan sonra Linux kullanmaya çalışmayı bıraktım ve 10 yıldır kullanmıyordum. Görünen o ki değişen bir şey yok veya ben beceremiyorum, becerene helal olsun. 

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 21 Ekim 2017, 07:58:07 »
Alıntı
"Entering rescue mode, grub rescue" hatası alıyorum.

Bu grub önyükleyicinin kurulduğu ama yapılandırma dosyası ile ilgili sorun olduğunu gösterir. Bir yerlerde hata yaptığınız, sisteminizde bir sorun olabileceği ya da bu sizin beceremediğiniz gibi bir çok olasılık var.

Alıntı
5 sene uğraştıktan sonra Linux kullanmaya çalışmayı bıraktım ve 10 yıldır kullanmıyordum. Görünen o ki değişen bir şey yok veya ben beceremiyorum, becerene helal olsun.

Yazdığınız laubali yorumun burada bir karşılığı olmadığını düşünüyorum, bu tarz bir yaklaşıma rağmen bu forumdan destek beklemediğinizi düşünerek konuyu kilitliyorum.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]