Gönderen Konu: Linux Mint İçin Hangi Masaüstü Ortamını Kullanmalıyım?  (Okunma sayısı 3897 defa)

Çevrimdışı cOOpx

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Gorkem_Say
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Nvidia GTX 1050 Ti
  • İşlemci: Intel i7-7700 HQ
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben Linux Mint kullanmak istiyorum fakat hangi ortamı seçmem gerek bilemedim.Bilgisayarımın modeli Dell 7567. Intel i7-7700 HQ işlemci, 16 GB RAM ve Nvidia GTX 1050 Ti donanımına sahibim bu sebeple bütün dağıtıcıları rahatlıkla çalıştırabilirim diye düşünüyorum bu yüzden Linux sisteminin ağır olup olmaması benim için bir etken değil.Benim aradığım görselliğin yanında kararlı(1. etken) olması ve tabi ki uygulama yükleme kolaylığı.KDE benim gözüme görüntü ve masaüstü yakınlığı dolayısıyla hoş geldi fakat birazcık araştırma yaptım herkes artık KDE kaldı mı,Cinnamon veya Mate varken KDE gereksiz gibi cümleler kullanmış.Açıkçası herkes Cinnamon öneriyor fakat o da galiba yeni olduğu için daha tam kararlı değil.Bu isteklerime göre sizce hangi dağıtımı seçmeliyim?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint İçin Hangi Masaüstü Ortamını Kullanmalıyım?
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2017, 15:58:54 »
Cinnamon Masaüstü 2012 yılından beridir geliştiriyor ve kararlı bir masaüstü ortamıdır. KDE'ye göre daha sade bir kullanım imkanı sunuyor. KDE oldukça özelleştirme imkanı sunan ve oldukça gösterişli olabilen bir masaüstü ortamıdır. Bununla birlikte Cinnamon Linux Mint ekibinin kendi geliştirdiği bir masaüstü ortamı olduğu için forumda daha iyi destek alma olasılığı artıyor, çünkü Linux Mint'de en çok kullanılan ortam bu. KDE kadar olmasa da Cinnamon'da oldukça özelleştirilebilir bir masaüstü ortamıdır, KDE'den çok geri kalır bir yanı yok. Dahili tema ve eklenti sistemi oldukça iyidir. Gnome'un kendi kabuğu olan Gnome Shell ile karşılaştırıldığında, çok daha iyi şekilde özelleştirilebilir ve kullanım kolaylığı çok daha iyidir.

Bu sistemle KDE ya da Cinnamon'dan birisini tercih edebilirsiniz. Diğer masaüstü ortamları (MATE, Xfce) buna göre görsel olarak biraz daha yavan kalabilir. Ama biraz uğraş bunlarda oldukça güzel hale getirilebiir. MATE ve XFce sürümlerde Compiz pencere yöneticisi varsayılan olarak hazır geliyor, Compiz ile oldukça gelişmiş bir pencere yönetimi ve animasyonlar elde edebilirsiniz. Kısaca her sürümün kendine göre bir avantajı mevcut. Aşağıdaki bağlantıdan ekran görüntülerine ulaşabilirsiniz.

https://linuxmint.com/screenshots.php
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2017, 16:03:44 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cOOpx

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Gorkem_Say
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Nvidia GTX 1050 Ti
  • İşlemci: Intel i7-7700 HQ
Ynt: Linux Mint İçin Hangi Masaüstü Ortamını Kullanmalıyım?
« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2017, 16:01:55 »
Cinnamon Masaüstü 2012 yılından beridir geliştiriyor ve kararlı bir masaüstü ortamıdır. KDE'ye göre daha sade bir kullanım imkanı sunuyor. KDE oldukça özelleştirme imkanı sunan ve oldukça gösterişli olabilen bir masaüstü ortamıdır. Bununla birlikte Cinnamon Linux Mint ekibinin kendi geliştirdiği bir masaüstü ortamı olduğu için forumda daha iyi destek alma olasılığı artıyor, çünkü Linux Mint'de en çok kullanılan ortam bu. KDE kadar olmasa da Cinnamon'da oldukça özelleştirilebilir bir masaüstü ortamıdır, KDE'den çok geri kalır bir yanı yok. Dahili tema ve eklenti sistemi oldukça iyidir. Gnome'un kendi kabuğu olan Gnome Shell ile karşılaştırıldığında, çok daha iyi şekilde özelleştirilebilir ve kullanım kolaylığı çok daha iyidir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Cinnamon ile Linux macerama başlayabilirim o zaman.