Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux Mint 18 Kde uefi kurulum grub kurulamadı hatası  (Okunma sayısı 2500 defa)

Çevrimdışı irfanlinux

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: openSUSE Leap 15
  • Masaüstü Ortamı: Kde
Herkese merhaba. Asus k52f laptopumda windows 10 uefi kurulu. Yanına başka bir bölüm oluşturuyorum. Linux mint 18 kde sürümünü uefi modda kurmaya çalışıyorum. Kurulumda her şey normal kurulumun en sonunda grub yüklenmedi linux açılmayacak diye hata veriyor.  Daha sonra live usb ile boot repair ile grubu kurmaya çalışsam da olmuyor.  Kurulum usb'sini rufusla unetbootinle ve linux mintin kendi usb yazıcısıyla da yükledim yine de olmadı.
Linux mintin kendi sitesinde uefi kurulum için önerdiği açılış ekranındaki nomodeset ekleyerek de denedim yine grub kurulamadı hatası verdi.
Bios ayarlarında secure boot seçeneği yok. Sadece uefi boot enable - disable var. uefi boot enable seçili durumda.
Linux mint 18.1 Kde sürümünde hiç sorun olmadan kuruyor ama linux mint 18 kde grubu kurmuyor.  Kernel 4.4.21 den dolayı LM 18 Kde kurmak istiyorum.
Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2017, 04:43:44 Gönderen: irfanlinux »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint 18 Kde uefi kurulum grub kurulamadı hatası
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2017, 18:57:53 »
Ya internet bağlantısı olmadan kurulum deneyin ya da Linux  Mint 18.2 sürüm ile kurulum deneyin.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı irfanlinux

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: openSUSE Leap 15
  • Masaüstü Ortamı: Kde
Ynt: Linux Mint 18 Kde uefi kurulum grub kurulamadı hatası
« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2017, 04:41:29 »
teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım kurulumda interneti bağlamadım ve üçüncü parti yazılımlarını yükle tikini işaretlemeden kurulumu sorunsuz yaptım