Merhaba
Linux İşletim Sistemi Dünyasında yeniyim. Şimdiye kadar sadece Windows kullandım. Linux'a geçiş yapmak için biraz araştırma yaptığımda Distribution ya da Distro dedikleri birçok seçenekle karşılaştım. Öncelikle dün eski bilgisayarıma Linux Mint 19 32bit Cinnamon yükleyerek başladım. Lakin Windows Xp'ye göre daha yavaştı ve çözünürlük sorunlarıyla karşılaştım. Firefox ve chorium Windows xpdeki versiyonlarına göre daha yavaş çalışıyordu ve 1024x768 çözünürlüğünden daha yüksek bir çözünürlük kullanabilmem için her defasında uçbirim(terminal) e bir dizi komut yazmam gerekiyor. Velhasıl genel anlamda Windows XP'ye göre daha yavaş bir sistemle karşılaştım ama işin tuhafı gerçekten hoşuma gitti. Sorunları çözmeye çalışmaktan ziyade sizden acaba uygun bir distribution seçip seçmediğimi öğrenmek istiyorum ve hangisi bilgisayarıma göre daha uygun olur.
Bilgisayarımın özellikleri:
Dell Optiplex 745 Intel® Core™ 2 Duo 1066MHz 3GB DDR2 667MHz ram (Ram 8GB'a kadar çıkıyor ve birkaç hafta içinde 4-6GB çıkarmayı düşünüyorum) Samsung 80GB 7200RPM SATA Integrated Intel Graphics Media Accelerator 965
|
Ekran kartı yok sadece kullanmadığım DVI kart var. Yukarıdaki Dahili Intel grafik kartı kullanılıyor.
Eski İşletim Sistemi is Windows XP SP3 Yenisi Desktop: Cinnamon 3.8.8 (Gtk 3.22.30-1ubuntu1) Distro: Linux Mint 19 Tara (Windows XP ile birlikte kullanmıyorum, komple sildim.)
Monitör 24" VGA Bağlantı. (En büyük sıkıntı burada oldu, 1024x768 kullanmak çok sıkıntı).
Birde bir program indirmek istediğimde bu sadece terminali ve indirme yöneticisini mi kullanmak zorundayım?
Edit: İşlemcimin 64-bit olduğunu öğrendim. 32bit yükleyerek hata yapmışım.
Düzenleme: Konu başlığı