Bilgisyar açılırken F12 ve buradan istediğimiz OS yi seçerek yolumuza devam edebiliriz.
Önceliğimiz hangisi ise onu 1. sıraya alıp sadece diğer seçeneğe ihtiyacımız olduğunda F12 seçerek yolumuza devam ediyoruz.
Mesela Linux önceliğimiz ise başa alıyoruz. Bir şey yapmadığımızda mint açılıyor.
Eğer windows a geçmek istersek açılırken F12 ye basıyoruz..
Çok şükür sonunda oldu, artık PC yi açtığımda grub menüsü açılıyor. Önce Linux üzerinden grub onarımı için boot repair ile önerilen onarım yaptım hata verdi, boot dosya yolu için shimx64.efi daha sonra secure boot disable olması gerektiğinin mesajını verdi, İşlemler bitince PC yi restart yapıp biosa girerek boot yolu ve secure ayarlarını programın uyardığı gibi ayarladım f10 diyerek çıktım açılışta grub menüsü açıldı, win10 da linuxta açılıyor...

Mesajlar Birleştirildi.
Windows altında kurulum öncesinde uygulamanızı önerdiğim bazı düzenlemeler vardı. Bunları uygulamadıysanız uygulayın ve ardından sistemi tam olarak kapatıp, aşağıdaki komutla Windows'u Grub önyükleyiciye eklemeyi deneyin.
sudo update-grub
Eğer bu şekilde eklenezse, forumdaki Grub önyükleyicinin yeniden kurulumu ile ilgili konudaki EFI seçeneği ile eklemeyi deneyebilirsiniz.
Önerilerinizi uyguladım ama yukarıda dediğim gibi bootta hangi önyüklemeyi üste aldıysam Grubu es geçerek direk açılıyor, bu arada hızlı başlatı kapatmıştım, ama şimdi açılışta grub açılıyor artık, bütün olay secure boot menüsünden HDD0 -> EFI -> ubuntu -> shimx64.efi dosyasının yolunu göstermek ve secure bootu disable yaparak mint üzerinden boot repair ile önerilen onarım yapmakmış, minteger ve size yardımlarınız için teşekkürler, artık windowsu sadece ihtiyacım olunca kullanırım