Gönderen Konu: Tüm Depo İndeksleri İndirilemedi Hatası - Belirsiz Aralıkla Tekrarlanıyor  (Okunma sayısı 2988 defa)

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
Hiçbir işletim sistemi ve Linux dağıtımı mükemmel değildir. Hepsinin bir kronik sorunu vardır bence. Yani birbirinden güzel dağıtımların birer nazar boncuğu vardır. Linux Mint'in kronik sorunu da bence "tüm depo indeksleri indirilemedi" hatası. Linux Mint harika bir dağıtım, bu sorun da bence onun nazar boncuğu.

Bu başlığı soruna bir çözüm bulmak için açmadım. O yüzden hiçbir çıktı vermedim. Bu forumda farklı başlıklarda zaten çözümü var. Burada bahsetmek istediğim şey şu: Bu soruna rastlayınca forumdaki bir çözümü uyguluyoruz düzeliyor, bir hafta geçmeden sorun nüksediyor, aynı çözüm işe yaramasa bile forumdaki başka bir çözüm işe yarıyor ama sonuç olarak bu hastalık tamamen iyileşmiyor, bir süre sonra yeniden ortaya çıkıyor. Ben uzun zamandır bu döngüyü yaşıyorum. En son uyguladığım çözüm gerçekten işe yaramıştı ama bir hafta geçmeden sorun yeniden ortaya çıktı.  Güncelleme Yöneticisinin sağ alt köşedeki simgesinde hata ifadesi ile yaşamaya alıştım sanırım. Onu görmezden geliyorum artık. Bugün o hata uyarısı çıksa bile ertesi gün Güncelleme Yöneticisi sunuculara hatasız bağlanıyor ve güncellemeleri yapıyor. (Otomatik güncellemeleri kullanıyorum)

Bence bu sorunu görmezden gelmeye alışmak lazım. Ertesi güne kendiliğinden düzeliyor. Bu da bana bilgisayarlarımızdaki yapılandırmada değil de dağıtımın resmî sunucularında gün içinde geçici kesintiler olduğu fikrini verdi. Siz ne dersiniz?

Düzenleme: Konu başlığı
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2018, 00:17:23 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
DNS adresinizi kontrol edin, DNS sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
Farklı farklı DNS'ler denedim ama hiçbiri çözüm olmadı.