Gönderen Konu: Bir Paket Bağımlılıkları Olmaksızın Nasıl Yüklenir?  (Okunma sayısı 5345 defa)

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint

Bilindiği gibi, Debian, Ubuntu ya da Linbux Mint üzerinde herhangi bir program yüklemek gerektiğinde, söz konusu program bağımlılıkları ile birlikte kurulacaktır. Bu bağımlılıkları kurmak istemeyebiliriz ya da bu bağımlılıkların yüklenmesinde çeşitli sorunlar ortaya çıkmış olabilir. İşte bu nedenlerle, kurulum sırasında bu bağımlılıkları dışlamak ve kurulumu bu bağımlılıklar olmaksızın sürdürmek, programı bağımlılıkları olmaksızın kuruluma zorlamak için şu adımları izlemek gerekiyor.

Öncelikle terminali açın ve bir paketi bağımlılıkları olmaksızın kuruluma zorlamak için şu komutlardan birini çalıştırın:

Kod: [Seç]
sudo apt-get install --no-install-recommends paket-adı
ya da

Kod: [Seç]
sudo aptitude install --without-recommends paket-adı
Elbette ki yukarıdaki kodlarda yer alan “paket-adı” yerine yüklemek istediğiniz programın adını yazmanız gerekiyor. İkinci komutu kullanarak, ben Linux Mint 17′de AbiWord’u bağımlılıkları olmaksızın kuruluma zorlamayı başardım.

Düzenleme: Bağlantılar

« Son Düzenleme: 16 Nisan 2015, 10:16:02 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
Ynt: Bir Paket Bağımlılıkları Olmaksızın Nasıl Yüklenir?
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2014, 02:22:38 »
Teşekkürler üstad! Başka bir yerden indirdiğimiz .deb paketini gdebi ile kurarken bağımlılık sorunu ortaya çıkarsa, onu aşmanın da bir yolu var mı?

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2014, 15:00:43 »
Teşekkürler üstad! Başka bir yerden indirdiğimiz .deb paketini gdebi ile kurarken bağımlılık sorunu ortaya çıkarsa, onu aşmanın da bir yolu var mı?

Hayır, bilgisayarınıza indirdiğiniz bir paket için durum değişir.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2014, 15:11:33 »
Aslında yukarıdaki komutlar ile paket kurulduğunda sadece önerilen (recommended) paketler kurulmazlar. Yoksa uygulamanın çalışması için gerekli tüm paketler sisteme yüklenecektir. Bunu yukarıdaki komutları kullanmadan kalıcı hale getirmekde mümkün olabiliyor.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]