Gönderen Konu: Yerel bir yansıya geçiş yapmak hakkında  (Okunma sayısı 3033 defa)

Çevrimdışı okoreni

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint
Yerel bir yansıya geçiş yapmak hakkında
« : 28 Temmuz 2019, 09:56:58 »
Merhaba,
paketlerimi genel olarak sudo apt-get update/upgrade komutları ile yaparım,  bazen de direk güncellemelerden yapıyorum. Fakat bu 'Yerel bir yansıya geçiş' olayını sormak istiyorum sizlere.Bu nedir, nasıl yapılır? Ne gibi faydaları olur?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Yerel bir yansıya geçiş yapmak hakkında
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2019, 13:08:03 »
Varsayıan olarak gelen Linux Mint'in depo, çok fazla kişi tarafından kullanılacağı için aşırı yüklenmelere sebep olabilir. Bu da depo yavaşlığı gibi olası sorunları doğuracaktır. Uzaktaki bir yansı ile DNS sorunları da olabilir. Yerel bir yansıya geçiş bu tür olası sorunları ortadan kaldırabilir. Bununla birlikte Linux Mint'in Türkiye için bir depo yansısı şu an bulunmuyor. Bu sebeple coğrafi olarak en yakın yansılardan birisine geçiş yaparsınız. Taban olarka kullanılan Ubuntu'nun ise Türkiye yansıları mevcut, taban için bunlardan birisine geçiş yapılabilir. Sonuç olarak daha sorunsuz bir depo kullanımı sağlanabilir. Eğer varsayılan depolarla sorun yaşamıyorsanız, değişiklik yapılmasına gerek yoktur.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]