Gönderen Konu: [Çözüldü] LabVIEW yüklerken, ./INSTALL komutunun rpmsiz çalışmaması  (Okunma sayısı 3864 defa)

Çevrimdışı Vokhirion

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.2 "Tina"
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GTX 1050
  • İşlemci: Intel i5 7th Gen
Linux Mint 19.1 "Tessa" yüklü olan Monster Abra A5 bilgisayarıma LabVIEW yüklemeye çalışırken dosyayı root olarak çalıştırıp https://knowledge.ni.com/KnowledgeArticleDetails?id=kA00Z000000P7nVSAS&l=en-TR linkinde anlatılan gibi;
Kod: [Seç]
./INSTALLkomutunu girdiğimde her bir rpm dosyası için ayrı ayrı;
rpm: RPM should not be used directly install RPM packages, use Alien instead!
rpm: However assuming you know what you are doing...
error: Failed dependencies:
/bin/sh is needed by labview-2019-rte-19.0.0-3.x86_64
hatasını veriyor. Rpm dosyalarını alien ile tek tek dönüştürüp kurmayı denedim ama kurulmadı.
Bir öneriniz var mıdır?
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2019, 22:29:44 Gönderen: Vokhirion »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: LabVIEW yüklerken, ./INSTALL komutunun rpmsiz çalışmaması
« Yanıtla #1 : 30 Temmuz 2019, 20:48:47 »
Kurulum dosyasını nereden indirdiniz? Paylaştığınız bağlantıda RPM dönüştürülmesi ile ilgili herhangi bir öneri mevcut değil. Lütfen yararlandığınız kaynağı belirtiniz.
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2019, 20:50:13 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Vokhirion

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 30 Temmuz 2019, 20:58:33 »
Evet RPM dönüştürülmesiyle ilgili bir öneri yok, yalnızca
./INSTALL
komutunun kullanımı anlatılıyor ancak bu komutu girdiğim zaman
rpm: RPM should not be used directly install RPM packages, use Alien instead!
yazdığı için alien kullanmayı zaten denediğimi ifade etmeye çalıştım.

https://www.ni.com/en-tr/support/downloads/software-products/download.labview.html#313314 sitesinden yani offical siteden indirdim kurulumu.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 30 Temmuz 2019, 21:32:41 »
https://wiki.ubuntu.com/LabVIEW

burayı incelemiş miydiniz ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Vokhirion

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 30 Temmuz 2019, 22:11:44 »
Evet, dediğim gibi tüm .rpm dosyalarını tek tek .deb dosyasına dönüştürüp yüklemeyi denedim ancak sonucunda yine de kullanılabilir bir LabVIEW elde edemedim.

Ve evet sonunda verdiği
LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/lv61/linux
Komutunu LabVIEW 2019 sürümüne göre
LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/lib64/LabVIEW-2019-64/linux
olarak değiştirip kullanmayı da denedim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 30 Temmuz 2019, 22:20:50 »
Bu INSTALL dosyası, RPM paket yönetimi kullanan bir dağıtıma göre hazırlanmış, zaten 32 ve 64 bit sisteme göre gerekli paketleri kurmaktan başka bir işe de yaramıyor.

İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı yeniden çıkartın, sonra çıkarttığınız dizin içine girin. Dizin içinde boş bir alana sağ tıklayıp "Burada uçbirim aç" seçeneği ile uçbirimi açın. Ardından aşağıdaki komutu, açılan uçbirimde çalıştırarak 32 bit .rpm paketlerini silin.

rm -f *.i386.rpm
Sonrasında aşağıdaki komutlarla paketleri dönüştürüp kurmayı deneyin. Aşağıdaki komutlar; tüm .rpm paketlerini dönüştürüp, dönüşen tüm .deb paketlerini de kuracaktır.

sudo alien *.rpm
sudo dpkg -i *.deb
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2019, 22:25:22 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 30 Temmuz 2019, 22:50:14 »
Paylaştığınız bağlantıda sadece runtime (çalıştırma ortamı) ile ilgili dosyalar indirilebiliyor. Sanırım tam özellikli dosyaları indirmek için bir üyelik gerekiyor.

Çevrimdışı Vokhirion

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 30 Temmuz 2019, 23:12:46 »
3 Aylık education üyeliğim var zaten, full versiyon için patch'i kurmak gerekiyor, zaten /usr/local/lib64/LabVIEW-2019-64/ lokasyonundaki labview dosyası patchle beraber yükleniyor, her yeniden kurmayı denediğimde patch atıyorum mesela. Ve dediğiniz şeyi tekrar denedim, ama kullanılabilir bir şekilde yine elde edemedim ne yazık ki, konuyu National Instruments'tan birisine sormaya çalışacağım, en olmadı mail atarım. Elinizden geleni yaptığınız için teşekkür ederim, çözümü bulduğum anda başka kullanıcıların faydalanması için  buraya yazacağım. Saygılarımla.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 30 Temmuz 2019, 23:35:00 »
Tam sürüm için yaklaşık 2 GB'lık dosyanın indirilmesi gerekiyormuş. Bahsettiğiniz yama dosyası, bahsettiğim tam sürümün kurulu olup olmadığını sorguluyor, yama tam sürüm için yapılmış. Eğer 2GB.'lık dosyayı indirmediyseniz, öncelikle üyeliğiniz ile oturum açıp, bu dosyayı indirmeyi denemenizi öneririm. Sonrasında ne yapılacağını kavradığınızı düşünüyorum.

Çevrimdışı Vokhirion

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 06 Ağustos 2019, 13:24:59 »
Konuyla alakalı iletişime geçtim konuyu açmadan önce dediğiniz gibi olabilme olasılığına karşılık Linux için ayrı Trial istedim, sağolsun ulaştığım personel çok çabaladı bunun için ve tam sürümün indirmesini gerçekleştirdim ancak tahmin ettiğim gibi aynı sorun devam etti. Kendisine bu konuda feedback verdim ama göründüğü kadarıyla (eski sürümler hariç) sadece CentOS, RedHat ve SUSE destekli, "Linux'la ilgilenen/kullanan arkadaşlara danışacağım" dedi ancak yakın bir zamanda dönüş olamayacağını belirtti. Çözüldü olarak işaretlemem mi gerekir yoksa çözümü bekleyip dönüt aldıktan sonra buraya yazmak üzere konuyu bekleteyim mi?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #10 : 06 Ağustos 2019, 16:23:18 »
Forumda çözüme ulaşmayan başlıkların etiketlenmesini istemiyoruz.

İlgili kurulum dosyaları elimizde olmayınca ya da neden olmadığı, neler yaptığınız gibi hususlar hakkında ayrıntılı bilgi paylaşmadıkça, sorunla ilgili yorumda bulunmamız zor görünüyor.

Konu açık kalabilir, daha önce bu uygulamayı tecrübe etmiş birisinden işe yarayabilecek bir yönlendirme gelebilir.

Çevrimdışı Vokhirion

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #11 : 11 Ağustos 2019, 05:03:52 »
Çözdüm arkadaşlar, normalde LabVIEW'ın desteklediği dağıtımlardan birini harici harddiske kurup dahili harddiski tanımlayarak oraya kuracaktım ama daha az kesin ama daha kolay bi yoldan başlamak istedim deneye deneye gitmek için:

Öncelikle VirtualBox'a Fedora kurdum ve, NI-support internet forumlarında sorulan sorularda Fedora'nın desteklenmediği konusunda fazla ısrarcı olsa da, sorunsuzca kuruldu! Ardından dosyaları esas dağıtımıma aktarmayı planlarken .deb ile kurulmuş olan ama çalışmayan dosyaları kaldırmadığımı farkettim, bi "acaba" diyerek tekrar tıkladığımda artık çalışır haldeydi, nasıl oldu bilmiyorum belki sizler benden daha iyi anlarsınız ama işe yaradı, harici harddisk yedeklemekle uğraşmama gerek kalmadı. Orjinal planımı yazıyorum çünkü başkalarında VirtualBox yöntemi işe yaramazsa ellerinde bir çözüm daha bulunsun, denemedim ama olsun. Şimdi VirtualBox'ı kaldırdım ve tekrar LabVIEW çalıştırmayı denedim hala çalışıyor eskisi gibi boş boş durmuyor. Geriye uygulamanın kullanımındaki farklılıkları keşfetmek kaldı. Umarım yeni çözüm arayanlar olursa onların da işine yarar, Hepinize teşekkürler.

Çözüldü yazmak için bunun nasıl gerçekleşmiş olabileceği konusunda yorumunuzu beklememin bi sakıncası var mıdır anlamak istiyorum Linux'u?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #12 : 11 Ağustos 2019, 12:22:21 »
Yazdıklarınıza göre, yaptığınız işlemlerin fiziki diskinizde kurulu (kök dizindeki) dosyaları etkilemesi olasılığı bulunmuyor. Yani sorunun çözüme ulaşmasının yazdıklarınızla bir alakası olacağını sanmam. Belki arada yaptığınız farklı bir işlem sorunu çözmüş olabilir. Ben bağlantı kuracak bir ipucu göremedim. Yine de dönüş için teşekkür ederim.