Gönderen Konu: Dizüstü Ekran Panelini Yükseltmek  (Okunma sayısı 5496 defa)

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GT 730m (4 GB VRAM)
  • İşlemci: İntel Core i7 3630QM
Dizüstü Ekran Panelini Yükseltmek
« : 17 Eylül 2019, 14:07:42 »
Herkese iyi forumlar.
Acer V3-571G bilgisayarımda 40 pinlik 1366x768 çözünürlükte bir ekran kullanıyorum. 
Ekranın Adı ve Modeli: AU Optronics B156XTN02.2

Ben bu çözünürlüğü 1080p ye çıkarmak istiyorum. 8-10 kadar yabancı site gezdim. Dikkat çeken şu iki siteyi sizinle paylaşmak istedim.
1-) https://community.acer.com/en/discussion/390594/v3-571g-screen-upgrade
2-)http://forum.notebookreview.com/threads/screen-upgrade-in-my-aspire-v3-571g-9686-wxga-to-wuxga.760821/

İlk sitede 2 kişi başarılı olmuş. Konuyu açan kişide laptopscreen sitesinden V3-571G modeline özgü (belki de hiç özgü değil çünkü panel marka ve modelleri yazmıyor) bi panel ve 30 pinlik özel kabloyla bunu yapmış. Yani eski 40 pinlik kabloyu değiştirmiş
Diğer kişi de buna benzer bi yöntemle işini yapmış

İkinci verdiğim sitede en alttaki cevapta, hypercode adlı profil kişisi de paneli N156HGE-EBB 30pin olarak almış ve yine bu bilgisayara özel kabloyla işini yapmış. (paneli biraz sıkıştırması gerekmiş) 

N11 sitedlsinde bu paneli buldum, ama satıcı bu panelin benim dizüstüme uygun olacağından emin değilmiş.

Birde yine aynı sitede benim dizüstüme özel (belki de sözde özel) bir full hd ekran paneli daha var.

ilginçtir, farklı marka ve model panellere baktığımda hepsinin de aynı olduğunu gördüm. Sadece bu n11 sitesi için değil laptopscreen sitesi içinde aynı bu durum.

Bana ne önerirsiniz arkadaşlar? Bu panel işini 300 liraya da kapatabilirim veya 550 liraya da. Sizce ucuz olan panelin uyumluluk oranı ne olur? Bu ucuz panelin kalitesini de düşünüyorum. Sonuçta kendim 6 senedir orijinal marka panel kullanıyorum. Her ne kadar kendim çok titiz davransam da, acaba bu panel kalitesiz olur mu?
Bana ne önerirsiniz arkadaşlar?
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Dizüstü Ekran Panelini Yükseltmek
« Yanıtla #1 : 17 Eylül 2019, 22:22:51 »
Bu doğrudan Linux dağıtımları ile ilgili bir husus değil. Kendi adıma tecrübem de yok. Bu tür hususları donanım üzerine yoğunlaşmış forum ve ortamlarda çözüm aramanız, daha hızlı yanıt gelme olasılığına sahip.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GT 730m (4 GB VRAM)
  • İşlemci: İntel Core i7 3630QM
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2019, 22:31:39 »
Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam. Dilerseniz konuyu silelim, bende donanım habere falan açayım.
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 17 Eylül 2019, 22:35:49 »
Silmeye gerek yok, belki (düşük bir olasılık da olsa) forum üyelerinden tecrübesi olan birisine denk gelebilirsiniz. Cevap gelmezse, başlığı "Konu Dışı" bölümüne taşırız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mahmut

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.2
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: r9 380
  • İşlemci: i5 6600k
« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2019, 15:50:26 »
Merhaba yapmak istediğiniz işlem riskli ve sorun çıkartabilecek bir işlem türü olduğu için önermiyorum ancak yinede riski ve sorunları kabul ediyorum derseniz bir kaç öneride bulunacağım.
ilk olarak paneller arasında bazı farklar vardır. örneğin mat parlak ıps tn led tarzında tür farkı. ve pin sayısı farkı buda anakart ile panel arasındaki bağlantıyı sağlayan kablonun uyumluluğunu gösterir bazı panellerde revizyon farkı olduğunda bile uyumluluk problemleri çıkabiliyor. Öncelikle bunların arasındaki farkı iyi anlamanız gerekiyor seçiminizi buna göre yapın. panelin uyumluluğu ucuz veya pahalı olmasına bağlı bir şey değildir yani burda fiyattan daha çok önemli olan uyumluluk derecesidir panel test edilmeden kesinlikle bu uyumluluğu %100 anlayamayız. sadece tahminde bulunabiliriz. ucuz paneller genelde renk tonu görüntü kalitesi gibi konularda biraz daha kalitesiz olabiliyor. önerim her zaman üretici firmanın önerdiği model revizyon orjinal panelleri kullanmaktır. bu  güne kadar onlarca ucuz panel montajı yapmış biri olarak alsam acaba bozulur mu diye düşünmeyin çünkü siz zarar vermedikçe istisnalar hariç bozulmaz sağlamlık konusunda orjinal gibidir diyebilirim ama kalite konusunda birşey diyemem çünkü bazen farklar olabiliyor. hangi panelin uyacağından emin değilseniz aklınıza yatan paneli sipariş verin panel Lvds kablo bağlantısının bulunduğu alanda bir bant olur bu bantı kesinlikle kaldırmayın zarar vermeyin panel ilk geldiğinde üzerinde jelatin olur bunuda kesinlikle sökmeyin zarar vermeyin cihaza tam olarak montajını tamamlamadan cihazı açıp kontrol edin bakalım uyuyor mu uymuyor mu eğer uymuyor ise bant ve jelatin kutu vb şeylere zarar vermediğiniz sürece firmalar iade konusunda yardımcı olur ilk 14 gün içerisinde iade ederseniz. ancak bu dediklerimden birine zarar gelirse iade almamak isteyebilirler.

çıkabilecek sorunlar ve dikkat edilmesi gereken konular kısaca
1. ekrana görüntü gelmemesi gelse bile görüntü kayması  görüntü gidip gelme problemleri
2. yanlış panel alındığında pin farkı nedeni ile montajı tamamlayamayabilirsiniz
3. lvsd kablosu hassas bir kablodur dikkatli olunması önemlidir yanlış bir müdahale sonrası lvds kablonuzdan kırılmalar sonucu duman çıkabilir soğukkanlı olmanız önemli bu tarz durumlarda
4. ucuz panellerde pazen renk görüntü kalitesi farkları oluşabilir bu farkları panel farkları ile karıştırmayın ikisi ayrı konulardır
5. bazı paneller laptop kasalarına tam olarak uyumluluk göstermeyebilir bu durumlarda paneli kasaya uydurmanız gerekebilir tecrübeniz yok ve eliniz yatkın değil ise sizin için sorun olabilecek bir durumdur bu.
6. lvsd kablosunu yanlış veya hatalı montaj sonucu ilerleyen zamanlarda laptop kapağını aç kapa yaparken bozma ihtimaliniz var lütfen cihazı söktükten sonra bu hususa dikkat ediniz. donanım yazılım gibi değildir zarar verdiğinizde geri yükleyemezsiniz masraf çıkartır :( .
7. montaj esnasında panele baskı uygulamayın vidaları takarken aşırı yüklenmeden kaçının bu işe uygun vida ve tornavida kullanın bazen acemi arkadaşların en fazla yaptığı hata budur panele baskı uygulayıp paneli farketmeden içerden kırabilirsiniz.
8. laptop çerçeve kısmında montaj sonrası boşluk kalırsa kablo sıkışmış olabilir baskı uygulayıp kabloyu çok zorlamayın. ancak hafif ve yerinde baskılar ile çerçeve tam olarak yerine oturtulabilir
9. nadir olsada bazen kablo (pin farkı olmasa bile ) ve bios uyumsuzluklarından sorun çıkabiliyor.
uzun lafın kısası denemeden sonuç alamayacağımız bir konu maalesef.
umarım yardımcı olabilmişimdir.