Gönderen Konu: [Çözüldü] FireFox Etiketler Silinmiyor  (Okunma sayısı 9322 defa)

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
[Çözüldü] FireFox Etiketler Silinmiyor
« : 30 Ekim 2019, 20:43:32 »
Merhaba,

Firefox yer imleri arşivimde Etiketler'i silemiyorum. Sil butonuna bastığıma hiçbiri silinmiyor. Ne yapabilirim?
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2019, 14:53:13 Gönderen: yinemimail »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: FireFox Etiketler Silinmiyor
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2019, 21:57:06 »
Yerimini açın ve aşağıdaki resimdeki gibi etiketlere tıklayarak silin. Ardından kaydedin.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2019, 12:21:56 »

Tüm yer imleri (linkleri) silmiştim, sadece fotoda da görüldüğü gibi etiketler kaldı ve onları da seçip sil dediğimde silinmiyor. Seçip sil butonuna basılmasına rağmen silinmeyecekse acaba bu bir sorun mudur yoksa ben mi anlayamadım? Etiketlere ait hiçbir adres/url/link bulunmamakta.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2019, 14:04:26 »
Hangi dağıtım ve sürümü kullanıyorsunuz, Firefox hangi sürüm, Firefox'u elle mi kurdunuz yoksa depodaki sürümümü kullanıyorsunuz?

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2019, 15:07:24 »
Linux Mint 19.2 Cinnamon
FireFox 70.0 (64 bit)
Depodaki sürümü kullanıyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2019, 15:13:36 »
Firefox'u kapatıp, aşağıdaki komutu çalıştırmayı dener misiniz?

Kod: [Seç]
mv ~/.mozilla/firefox/*default/places.sqlite places.sqlite.yedek
Bu komut; Firefox profil dizinindeki places.sqlite dosyasını, ev dizinine taşıyacak. Böylece Firefox yeniden başlatıldığında, dosya yeniden oluşturulacak. Sonuç alırsanız, ev dizinindeki places.sqlite.yedek dosyasını silersiniz.

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2019, 14:43:57 »
sonrisa@sonrisa-SVE1513G1EW:~$ mv ~/.mozilla/firefox/*default/places.sqlite places.sqlite.yedekmv: '/home/sonrisa/.mozilla/firefox/*default/places.sqlite' durumlanamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yoksonrisa@sonrisa-SVE1513G1EW:~$ 

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 04 Kasım 2019, 14:48:09 »
Komutu ikinci defa çalıştırmış olabilirsiniz, bu sebeple bulunamadı diyor olabilir. Firefox'u yeniden çalıştırınca dosya yeniden otomatik olarak oluşturulacaktır.

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2019, 20:35:03 »
Komutu ikinci defa çalıştırmış olabilirsiniz, bu sebeple bulunamadı diyor olabilir. Firefox'u yeniden çalıştırınca dosya yeniden otomatik olarak oluşturulacaktır.

Bilgisayarı da yeniden çalıştırdım, sonradan komutu da yeniden girdim ama değişiklik olmadı. Aslında çok da mühim değil, dilerseniz "çözüldü" olarak işaretleyebilirim; ileride format attığımda düzelir belki.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #9 : 11 Kasım 2019, 20:48:32 »
Sistemi yeniden kurmanıza gerek yok, eğer Firefox ile igili çok fazla özelleştirmeniz yoksa aşağıdaki komutla ayarlarını sıfırlayabilirsiniz. Tarayıcı kapalı olduğu halde aşağıdaki komut Firefox kullanıcı dizinini siler. Firefox'u yeniden başlatınca varsayılan ayarlarda açılır.

rm -rf ~/.mozilla
Aynı işlemi kullanıcı ev dizininde CTRL+H tuşlarına basıp, gizli dosyaları gösterek ve ardından .mozilla (başında nokta var) isimli dizini silerek de yapabilirsiniz. Silmek yerine dizin adını değiştirmek de yeterli olur.

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #10 : 13 Kasım 2019, 13:11:54 »
Sistemi yeniden kurmanıza gerek yok, eğer Firefox ile igili çok fazla özelleştirmeniz yoksa aşağıdaki komutla ayarlarını sıfırlayabilirsiniz. Tarayıcı kapalı olduğu halde aşağıdaki komut Firefox kullanıcı dizinini siler. Firefox'u yeniden başlatınca varsayılan ayarlarda açılır.

rm -rf ~/.mozilla
Aynı işlemi kullanıcı ev dizininde CTRL+H tuşlarına basıp, gizli dosyaları gösterek ve ardından .mozilla (başında nokta var) isimli dizini silerek de yapabilirsiniz. Silmek yerine dizin adını değiştirmek de yeterli olur.

Vesilenizle bir sorun(um) daha çözüldü. Etiketler sinidni, Hesabımı tekrar senkronizasyon yapıp kullanmaya başladım. O sorundan dolayı ister istemez biraz soğumuştum FireFox'tan. Aktif bir şekilde Opera kullanıyordum.

Yıllarca Windows kullandım. Hâlâ da linaslı Windows ve full ofis paketim olmasına rağmen Linux kullanmayı tercih ediyorum, daha performanslı ve pratik olması açısından. Linux'ta daha da pişip sorunu olanlara sizler gibi ben de yardımcı olacağım. Sizin ve sizler gibilerin çok emeği var. Hem teşekkür etmek hem de hazıra konmamak adına, "işim olsun da çekip gideyim" dememek adına yazıyorum.

"Çözüldü" demeden önce size özel bir soru sormak istiyorum. Sizin ana kullanım olarak kullandığınız tarayıcı hangisidir? Sizin cevabınız hangisi ise onu ana tarayıcım yapacağım.

İyi günler dilerim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #11 : 13 Kasım 2019, 14:19:53 »
Ben de sürekli Firefox kullanıyorum, maalesef diğer tarayıcılara bir türlü alışamadım. Firefox hem kolayca yapılandırabiliyorum hem de daha güvenli geliyor.

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
Ynt: [Çözüldü] FireFox Etiketler Silinmiyor
« Yanıtla #12 : 13 Kasım 2019, 14:53:44 »
Teşekkür ederim. Çözüldü olarak işaretledim.