Gönderen Konu: [Çözüldü] pop os 19.10 grub ekranı gelmiyor  (Okunma sayısı 2512 defa)

Çevrimdışı derek

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
[Çözüldü] pop os 19.10 grub ekranı gelmiyor
« : 08 Kasım 2019, 12:58:45 »
herkese merhaba

yeni pop os 19.10 kurulumu yaptım. kurulum yaparken efi bölümü ayırdım fakat bilgisayarı açtığımda grub ekranı gelmiyor. direk pop os başlıyor. internetten arama yaptım ama bir sonuca varamadım. yanlış anlamadıysam pop os klasik grub kullanmıyor, systemd-boot diye bir şey kullanıyor o yüzden hangi çıktıları vereceğimi bilmiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2019, 21:35:54 Gönderen: derek »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: pop os 19.10 grub ekranı gelmiyor
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2019, 14:09:07 »
Systemd-boot hakkında çok fazla bilgim yok maalesef. Aşağıdaki komutla yapılandırma dosyasını güncelleyerek Windows'u eklemeyi deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo bootctl update
Bir de önyükleyici menüsünün görünmesi için loader.conf dosyasındaki timeout değerini yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Yapılandırmaya göre loader.conf farklı dizinlerde olabilir aşağıdaki komutla yerini aratabilirsiniz.

locate loader.conf
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı derek

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
Ynt: pop os 19.10 grub ekranı gelmiyor
« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2019, 21:33:46 »
cevabınız için teşekkür ederim ama bir sonuç alamadım.
şu linkte böyle olmasının normal olduğunu söylüyor.yani sorun yok https://pop.system76.com/docs/dual-booting-windows/

If your device is in EFI mode, use your device’s built-in boot menu.daha sonra google'dan aramaya devam ettim. rEFInd  diye bir uygulama buldum. burada anlatılanları uygulayarak sorunu çözdüm.

https://pop-planet.info/wiki/index.php?title=REFInd
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2019, 21:35:05 Gönderen: derek »