Gönderen Konu: Linux Mint Debian Edition Grub Hatası  (Okunma sayısı 9687 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint Debian Edition Grub Hatası
« Yanıtla #15 : 12 Kasım 2019, 17:40:42 »
Secure boot'u kapatamıyorum.

Burada bir HP aygıt için benzer sorundan bahsedilmiş, supervisor şifresi koymayı ya da BIOS güncellemesi yapmayı önermişler. Tabii bu farklı bir aygıt olabilir. Sizin aygıta göre arama yaparsanız, secureboot özelliğinin neden kapatılamadığına ilişkin bilgiler bulabilirsiniz.

Zira çekirdeğe henüz eklenmemiş bir aygıt sürücüsü gerekli olursa (olası kablosuz ağ sürücüsü gibi), yine secureboot özelliğinin kapatmanız gerekecek.
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2019, 17:49:04 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı calmo

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #16 : 13 Kasım 2019, 12:02:39 »
Burada bir HP aygıt için benzer sorundan bahsedilmiş, supervisor şifresi koymayı ya da BIOS güncellemesi yapmayı önermişler. Tabii bu farklı bir aygıt olabilir. Sizin aygıta göre arama yaparsanız, secureboot özelliğinin neden kapatılamadığına ilişkin bilgiler bulabilirsiniz.

Zira çekirdeğe henüz eklenmemiş bir aygıt sürücüsü gerekli olursa (olası kablosuz ağ sürücüsü gibi), yine secureboot özelliğinin kapatmanız gerekecek.

[member=8]Butterfly[/member], sanırım secure boot sorununu çözdük. Ancak gelen ekranda LMDE'yi seçince sistem açılmıyor. Ekranda renkler değişiyor sürekli. Mavi, kırmızı, yeşil... değişip duruyor. Sistemi yeniden kurmak isteyince USB'den de başlatamıyorum, aynı hatayı veriyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #17 : 13 Kasım 2019, 16:28:20 »
LMDE yerine linuxmint seçeneği ile başlatınca durum ne oluyor?

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı calmo

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #18 : 18 Kasım 2019, 09:09:14 »
LMDE yerine linuxmint seçeneği ile başlatınca durum ne oluyor?

Seçenekler bunlar. Hepsinde aynı hatayı veriyor, sistem açılmıyor ve renkli ekranlar geliyor (ne anlama geliyor bu?) Sadece windows seçince çalışıyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #19 : 18 Kasım 2019, 16:28:20 »
Bunlar Grub menüsü seçenekleri, bir EFI açılış seçenekleri var. Hani "Boot Menu" isimli bir yerde listeleniyordu, resmini paylaşmıştınız. Bu "Boot Menu"den linuxmint seçeneğini seçtiniz mi?

Eğer seçtiyseniz ve aynı sonuçla karşılaştıysanız, Grub menüsündeki LMDE 3 Cindy seçeneği üzerindeyken e tuşuna basınız, açılan kısımdan quiet splash seçeneklerini silerek sistemi başlatmayı deneyiniz. Buradaki videodaki gibi olacak ama bir şey eklemeyeceksiniz. Böylece açılış sırasında ne hata alıyorsunuz görebileceksiniz ve bunu paylaşacaksınız. Buna göre bir araştırma yapılabilir.

Ekrandaki farklı renklarin ne amlama geldiğini bilmiyorum, aygıtın dökümantasyonu incelenebilir.

Çevrimdışı calmo

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #20 : 20 Kasım 2019, 10:51:09 »
Bunlar Grub menüsü seçenekleri, bir EFI açılış seçenekleri var. Hani "Boot Menu" isimli bir yerde listeleniyordu, resmini paylaşmıştınız. Bu "Boot Menu"den linuxmint seçeneğini seçtiniz mi?

Eğer seçtiyseniz ve aynı sonuçla karşılaştıysanız, Grub menüsündeki LMDE 3 Cindy seçeneği üzerindeyken e tuşuna basınız, açılan kısımdan quiet splash seçeneklerini silerek sistemi başlatmayı deneyiniz. Buradaki videodaki gibi olacak ama bir şey eklemeyeceksiniz. Böylece açılış sırasında ne hata alıyorsunuz görebileceksiniz ve bunu paylaşacaksınız. Buna göre bir araştırma yapılabilir.

Ekrandaki farklı renklarin ne amlama geldiğini bilmiyorum, aygıtın dökümantasyonu incelenebilir.

[member=8]Butterfly[/member], çok uğraştım ama bu sefer başka hatalar çıktı karşıma. Grub menüsü hiç açılmadı, renkli ekran çıkmaya başladı...olmuyor sanırım. LMDE başka bahara artık.

Ubuntu edition kurdum şu an sorunsuz kullanıyorum. Grub ekranı gelmiyor yine ama sistem açılıyor en azından. Grubu onarmayı deneyeceğim.

Yardım ve ilginiz için teşekkürler.

edit: başlığı çözülemedi olarak etiketledim. belki bir gün döneriz diye. sorun olmaz umarım.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2019, 10:53:32 Gönderen: calmo »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #21 : 20 Kasım 2019, 12:58:54 »
Rica ederiz.

Bu durumda konuyu kilitleyelim. Daha sonraki benzer bir sorunda yeni bir konu açarsınız. Forumda sonuca ulaşmayan konuları etiketlemiyoruz, bu sebeple etiketi kaldırıp konuyu kilitliyorum.