Gönderen Konu: ipk uzantılı dosyalar açılmıyor  (Okunma sayısı 10647 defa)

Çevrimdışı meteor

• Çok Yeni Penguen
  • *
ipk uzantılı dosyalar açılmıyor
« : 12 Haziran 2014, 12:31:29 »
ipk uzantılı dosyaları açtığımda Arşiv yüklenirken bir hata oluştu iletisi alıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Dağıtım:Mint 17 Cinnamon

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: ipk uzantılı dosyalar açılmıyor
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2014, 12:53:11 »
ipk dosyaları yanlış hatırlamıyorsam bu uydu cihazlarındaki yayın kırma muhabbeti için kullanılıyor yanlış mı biliyorum acaba ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı meteor

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2014, 13:48:28 »
ipk dosyaları yanlış hatırlamıyorsam bu uydu cihazlarındaki yayın kırma muhabbeti için kullanılıyor yanlış mı biliyorum acaba ?

Uydu olduğu doğru fakat sadece yazdığınız amaçla değil.Uydu cihazları için yazılan bir çok script ipk uzantılı dosya ile hazırlanıp telnet komutu ilede uyduya yüklenir (hava durumu,you tube,spor,webcam ve daha birçok script).
Neyse asıl konumuz olan bu uzantı için ne yapabilirim?Aynı sorunu ubuntu 14.04 de yaşıyorum.Ne mint 16 da nede ubuntu 12.04 de böyle bir sorun yaşamadım.(Gerekli olan p7 zip full ve rar programları yüklü.) ???

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2014, 13:55:10 »
İlgili dosyayı kullanıcı ev dizininde açmayı dener misiniz? Bazen içinde Türkçe karekterler (Masaüstü gibi) olan diznlerde arşiv çıkartma sorunları yaşanabiliyor. Ayrıca aşağıdaki komut ile dosyayı uçbirim yardımıyla çılartmayı deneyebilirsiniz (Komutuçalıştırmadan önce .ipk uzantılı dosyayı kullanıcı ev dizinine taşıyınız).

Kod: [Seç]
ar -x dosyaismi.ipk
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #4 : 12 Haziran 2014, 14:03:46 »
cevaplama aşamasına geçmeden önce, illegal birşey yapıp yapmadığımızı teyit etmek amacıyla bu soruyu sordum.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı meteor

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2014, 14:07:42 »
İlgili dosyayı kullanıcı ev dizininde açmayı dener misiniz? Bazen içinde Türkçe karekterler (Masaüstü gibi) olan diznlerde arşiv çıkartma sorunları yaşanabiliyor. Ayrıca aşağıdaki komut ile dosyayı uçbirim yardımıyla çılartmayı deneyebilirsiniz (Komutuçalıştırmadan önce .ipk uzantılı dosyayı kullanıcı ev dizinine taşıyınız).

ar -x dosyaismi.ipk
Evet bu şekide çalışıyor.Fakat home dizinine taşımadan ve uçbirimsiz bir çözüm olabilir mi acaba?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 12 Haziran 2014, 14:22:08 »
Evet bu şekide çalışıyor.Fakat home dizinine taşımadan ve uçbirimsiz bir çözüm olabilir mi acaba?

File-roller ile ilgili bir böcek (bug) olabilir, araştırmak gerekecek.
Hangi masaüstü ortamını kullanıyorsunuz, Mate, Cinnamon?

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı meteor

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 12 Haziran 2014, 14:30:54 »

File-roller ile ilgili bir böcek (bug) olabilir, araştırmak gerekecek.
Hangi masaüstü ortamını kullanıyorsunuz, Mate, Cinnamon?

İlk mesajımda yazdığım gibi mint17 cinnamon kullanıyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 12 Haziran 2014, 14:43:11 »
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştrın ve Nemo dosya yöneticisini kapatın.

nemo -q
Sonra aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırarak Nemo dosya yöneticisini tekrar başlatın ve açılan pencereyi ve uçbirimi kapatmadan, Nemo dosya yöneticisi ile Masaüstü dizinine ulaşın.

nemo
Masaüstündeli .ipk uznatılı dosyayı Nemo penceresi içinden sağ tıklayın ve ve dosyayı çıkartmayı deneyin. Bu şekilde uçbirimde oluşacak hata mesajları bir fikir verebilir.

Çevrimdışı meteor

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 12 Haziran 2014, 16:29:37 »
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştrın ve Nemo dosya yöneticisini kapatın.

nemo -q
Sonra aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırarak Nemo dosya yöneticisini tekrar başlatın ve açılan pencereyi ve uçbirimi kapatmadan, Nemo dosya yöneticisi ile Masaüstü dizinine ulaşın.

nemo
Masaüstündeli .ipk uznatılı dosyayı Nemo penceresi içinden sağ tıklayın ve ve dosyayı çıkartmayı deneyin. Bu şekilde uçbirimde oluşacak hata mesajları bir fikir verebilir.

İlk aldığım sonuç:

gokmen@gokmen-desktop ~ $ nemo -q

** (nemo:16251): WARNING **: Can't load fallback CSS resource: Failed to import: The resource at '/org/gnome/adwaita/gtk-fallback.css' does not exist

** (nemo:16251): WARNING **: Can't load fallback CSS resource: Failed to import: The resource at '/org/gnome/adwaita/gtk-fallback.css' does not exist
gokmen@gokmen-desktop ~ $ nemo

** (nemo:16256): WARNING **: Can't load fallback CSS resource: Failed to import: The resource at '/org/gnome/adwaita/gtk-fallback.css' does not exist

** (nemo:16256): WARNING **: Can't load fallback CSS resource: Failed to import: The resource at '/org/gnome/adwaita/gtk-fallback.css' does not exist

** (file-roller:16278): WARNING **: Can't load fallback CSS resource: Failed to import: The resource at '/org/gnome/adwaita/gtk-fallback.css' does not exist

** (file-roller:16278): WARNING **: Can't load fallback CSS resource: Failed to import: The resource at '/org/gnome/adwaita/gtk-fallback.css' does not exist

Daha sonra tema değişimi yaptım ve şu şekil çıktı verdi:

gokmen@gokmen-desktop ~ $ nemo -q
gokmen@gokmen-desktop ~ $ nemo
Python module
Loading Desklets module
__init__ took 977.665 ms
Loading Themes module
Failed to load extension Linog-cinnamon: '/usr/lib/cinnamon-settings/data/icons/themes.svg' dosyası açılamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok
Failed to load extension Zukitwo: '/usr/lib/cinnamon-settings/data/icons/themes.svg' dosyası açılamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok
Failed to load extension gnome-shell-selene: '/usr/lib/cinnamon-settings/data/icons/themes.svg' dosyası açılamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok
Failed to load extension newton-cinnamon: '/usr/lib/cinnamon-settings/data/icons/themes.svg' dosyası açılamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok

** (cinnamon-settings.py:3091): WARNING **: Can't load fallback CSS resource: Failed to import: The resource at '/org/gnome/adwaita/gtk-fallback.css' does not exist

** (nemo:3037): WARNING **: Can't load fallback CSS resource: Failed to import: The resource at '/org/gnome/adwaita/gtk-fallback.css' does not exist