Gönderen Konu: LibreOffice Dosya Kurtama ile İlgili Uyarı  (Okunma sayısı 4615 defa)

Çevrimdışı HALDUNHİTAY

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LİNUX MİNT
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel Haswell Mobile
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U CPU
LibreOffice Dosya Kurtama ile İlgili Uyarı
« : 14 Aralık 2019, 11:00:54 »
Selâmlar, bilgisayarımda hem Debian 10, hem de Linux Mint 19.2 Cinnamon kurulu olup bir süredir Libre Office'de ve FAT disk bölümünde bazı sorunlar olmakta. Bir dosyayı  Libre Office ile açarken önce 'henüz kurtarılmadı' uyarısı gelmekte, 'kurtar' dediğimde 'kurtarma başarısız' diye yanıt vermekte, Buna rağmen 'Bitir' seçeneğini tıkladığımda dosya bir kayıp olmaksızın açılmaktadır. Bu, normal midir ?
İkinci sorunum ise dosyaları yedeklemek için kullandığım FAT formatlı diskteki bazı dosya isimlerinin bazı harflerinin yerine soru işareti gelmiş ve isimlerin sonuna nasıl olduysa 'geçersiz kodlama' ifadesi eklenmiş olup, bu dosyaların bazıları açılıyor, fakat diğerleri açılamıyor. Daha önce bu sorun yoktu.Bu konularda yardım rica ediyorum.
Tek bildiğim, hiçbir şey bilmediğimdir.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: LibreOffice Dosya Kurtama ile İlgili Uyarı
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2019, 16:23:08 »
Bu durum, LibreOffice çökmesi ya da farklı bir sorun sebebiyle (bilgisayarın aniden kapanması vb. bir sebeple de olabilir) düzgün kapatılmayan bir belge olduğunda aldığınız bir iletidir. Açılış sırasında böyle bir ileti aldığınızda kaçış (esc) tuşuna basınız ve açılan kurtarma verisini silme ile ilgili mesaj penceresinde, Evet düğmesine tıklayınız.

Forumda aynı başlıkta birden fazla soru ya da sorun hakkında konuşmuyoruz. Diğer husus ile ilgili yeni bir konu açmanız uygun olacaktır.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı HALDUNHİTAY

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LİNUX MİNT
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel Haswell Mobile
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U CPU
« Yanıtla #2 : 15 Aralık 2019, 12:54:12 »
PPA deposundan LibreOffice güncellemesi yaptıktan sonra da sorun devam etti. Bu kez 'henüz kurtarılmadı'  penceresindeki 'görmezden gel' butonuna bastım ve dosya açıldı. Bu işlemden sonra dosyalar sorunsuz açılıyor. Yardımınız için teşekkürler.
Tek bildiğim, hiçbir şey bilmediğimdir.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 15 Aralık 2019, 12:59:23 »
Rica ederiz.

[okay]Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.[/okay]
[member=502]HALDUNHİTAY[/member]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]