Gönderen Konu: takvim - Korganizer proğramlarına gmail adresi tanımlama  (Okunma sayısı 2522 defa)

Çevrimdışı centipede

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linuxmint 64bit cinnamon
Linux Mint 19.3 Cinnamon  5.3.0-51-generic  kullanıyorum. yakın geçmişe kadar takvim ve korganizere gmail adresimi çevirimiçi hesaplardan tanımlayabiliyor, gmail adresimde kayıtlanmış takvim ajandamı buralardan görebiliyordum.. şimdi neyaptım ettiysem gmail adresimi tanımlayamıyorum.. [member=3809]Kullanıcı Adı[/member] ve şifre aşamasından sonra gelen onaylıyormusun sayfasında kopup gidiyor. desteğimi kesildi yada bana has bir eksiklikmidir birileride deneyebilirse memnun kalırım.. teşekkür ederim..
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2020, 11:56:05 Gönderen: centipede »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: takvim - Korganizer proğramlarına gmail adresi tanımlama
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2020, 15:43:53 »
Korganizer GTK altında kullanılması son düşünülecek takvim uygulaması olabilir. Çünkü çalışırken sistem kaynaklarını oldukça tüketen Akonadi vb. servislere ihtiyaç duyuyor, bu da bayağı kaynak tüketimine sebep olabiliyor.

Bununla birlikte, Google hesabınızı Korganizer'e aşağıdaki şekilde ekleyebilirsiniz.

Korganizer arama kısmında bir boş yere sağ tıklayın ve "Takvim Ekle" seçeneğini seçin.
Açılan pencereden "Google Takvimleri ve Görevleri" seçeneğine çift tıklayın.
Açılan pencereden Google/Gmail hesabınız ile oturum açıp, sonraki aşamada istediğiniz takvimi ekleyebilirsiniz.

Yukarıdaki şekilde başarılı biçimde ekleyebildim.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı centipede

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2020, 17:52:35 »
sayın Butterfly, yanıt için teşekkür ederim..  sizden son ricam olsun önereceğiniz takvim proğramı varmıdır. ben tüm ileri tarihli yapılacak işlerimi hatırlatması maksatlı kullanıyorum.. linuxmint office altında bir tane daha takvim uygulaması var ancak bana göre çok işlevsel gelmedi.. uygulamayı açtığımda yapılacak işler otomatik görülmemekte..  illaki uygulama içinde takvimlere sonrasında açılan hesabıma  vb.. tıklamalarla ulaşabiliyorum.. yardımlarınız için teşekkür ederim. saygılarımla..

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2020, 18:22:39 »
Thunderbird için Lightning eklentisi Linux Mint ile kurulu geliyor. Thunderbird'deki bu eklentiyi denediniz mi? Bu eklenti ile, Thunderbird'de hem bir takvim hem de görev yöneticisini kullanabiliyorsunuz. Thunderbird'ün sağ tarafındaki iki kısayol ile bu özelliklere ulaşabilirsiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı centipede

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2020, 18:40:51 »
thunderbird eklentierinden open google calender eklentisini ekledim.. her şey için teşekkürler.. orada birilerinin daima olması çok mutluluk verici.. iyiki varsınız..
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2020, 18:51:57 Gönderen: centipede »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 30 Nisan 2020, 00:21:55 »
Rica ederiz.

Bu durumda; farklı bir uygulama ile amaca ulaşıldığı için, başlığı etiketlemeden konuyu kilitleyelim.