Gönderen Konu: [Çözüldü] Uçbirimde Çalıştırılan Uygulama için Masaüstünde Kısayol Oluşturma  (Okunma sayısı 2062 defa)

Çevrimdışı enyaman

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: nvidia
  • İşlemci: i7
Mehaba, terminalden komutla açılan uygulamalar için masaüstüne bir kısayol oluşturmamız mümkün müdür?

Düzenleme: Konu başlığı
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2020, 18:02:09 Gönderen: enyaman »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Kısayol Oluşturma
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2020, 16:56:53 »
Lütfen açtığınız konularda sistemle ilgili bilgi paylaşınız, bunun için aşağıdaki bağlantıda belirtilen, genel sorunlar için istenen komutun çıktısını paylaşabilirsiniz. Ayrıca açılan konularda; başlık ve içeriklerinin aşağıdaki konumuzda bahsedilen biçimde olmasına özen gösteriniz. Çünkü sunulabilecek öneriler, masaüstü ortamına göre ufak tefek farklılıklar içerebilir. Forumda profil bilgisine göre öneri sunmak istemiyoruz, zira zaman içerisinde kullanılan sürüm değişebiliyor, ama kullanıcı profili buna göre güncellenmeyebiliyor.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Masaüstüne sağ tıklayıp, Burada başlatıcı oluştur... kısayolunu kullanarak, herhangi bir komut için başlatıcı oluşturabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2020, 17:03:49 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı enyaman

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: nvidia
  • İşlemci: i7
Ynt: Kısayol Oluşturma
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2020, 23:20:35 »
Lütfen açtığınız konularda sistemle ilgili bilgi paylaşınız, bunun için aşağıdaki bağlantıda belirtilen, genel sorunlar için istenen komutun çıktısını paylaşabilirsiniz. Ayrıca açılan konularda; başlık ve içeriklerinin aşağıdaki konumuzda bahsedilen biçimde olmasına özen gösteriniz. Çünkü sunulabilecek öneriler, masaüstü ortamına göre ufak tefek farklılıklar içerebilir. Forumda profil bilgisine göre öneri sunmak istemiyoruz, zira zaman içerisinde kullanılan sürüm değişebiliyor, ama kullanıcı profili buna göre güncellenmeyebiliyor.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Masaüstüne sağ tıklayıp, Burada başlatıcı oluştur... kısayolunu kullanarak, herhangi bir komut için başlatıcı oluşturabilirsiniz.

Manjaro da bu işlemi yapamamıştım. Açıkçası Mint de de denemedim. Hiç bukadar kolay olacağını düşünmemiştim. Hergeçengün Mint e olan saygım artıyor. Ceabınız için teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Rica ederiz.

Aslında böyle bir seçenek hemen her dağıtıma kolayca eklenebilir. Bununla birlikte Linux Mint'in tüm sürümlerinde (Cinnamon, MATE, Xfce) masaüstüne başlatıcı ekleme seçeneği mevcut, sadece isimleri biraz farklı olabilir. Ayrıca Cinnamon masaüstü ile gelen herhangi bir dağıtım sürümünde de bu özelliğin varsayılan olacağını sanıyorum.

Cevabınızdan anlaşıldığı kadarıyla konu çözüme kavuştu. Bu durumda başlığı etiketlerseniz, konuyu kilitleyebiliriz.

[okay]Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.[/okay]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]